PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Aralık ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?

PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Aralık ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?
Memur olmak isteyen binlerce vatandaş PTT bünyesinde alımı yapılacak personel ilanı için gelecek açıklamayı bekliyor. Lise, ön lisans, lisans mezunu düzeyinde alım yapacak olan PTT'nin aralık ayı içerinde ya da 2023 yılında yapacağı söylenen personel alımı hakkında son gelişmeleri derledik.

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) bünyesinde açılacak olan iş kapısı milyonlar tarafından merakla bekleniyor. Lise, ön lisans ve lisans mezunu düzeyinde iş arayan ve kamuda iş arayışında olan vatandaşlar PTT ilan ve açıklamalarını yakından takip ediyor. 2022 yılının sonuna gelinen bu günlerde araştırmalarını sıklaştıran vatandaşlar, ''PTT personel alımı ne zaman yapılacak, kaç kişi istihdam edilecek?'' sorularına yanıt aramaya devam ediyor. Öte yandan PTT'nin kurum bünyesinde personel alımı yapacağı dönemin pandemiye denk gelmesi nedeni ile alımlar ertelenmişti. PTT personel alım ilanlarını kaçırmak istemeyenlar de sık sık konuya dair güncel bilgileri araştırıyor. İşte, personel alımına ilişkin son gelişmeler...

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımının ne zaman yapılacağı merakla bekleniyor. 2022 yılının sonunda merakla beklenen açıklama için gözler PTT Genel Müdürlüğü'ne çevrildi. Kamuda pek çok alanda iş ilanı yayımlanırken son oalrak PTT'nin 55 bin personel aalımı yapacağı iddia edilmişti. 55 bin personel alımı yapılacağı iddiası PTT Genel Müdürlüğü tarafından  kabul edilmese de yalanlanmadı ve konuya ilişkin resmi bir açıklama henüz yapılmadı.

PTT İŞ İLANLARI NEREDEN TAKİP EDİLİR?

Posta ve Telgraf Teşkilatı Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanacak ilanlarını kaçırmak istemeyenlerin sık sık araştırdığı ''PTT ilanları nereden görüntülenir?'' sorusu da yanıt buldu. PTT iş ilanları E-Devlet ve İŞKUR üzerinden takip edilebiliyor. Aynı zamanda PTT resmi web sitesi üzerinden yayımlanan duyurularda da iş imkanları kamuoyu ile paylaşılıyor. 

PTT BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

PTT yapacağı yeni alımlara ilişkin güncel bir başvuru şartı henüz paylaşmadı. Ancak geçt,iğimiz dönemlerde yapılan alımlardan yola çıkarak en genel başvuru şartları şu şekildde sıralanıyor;

  • 29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde
  • istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.
  • On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak.
  • Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.
  • 26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.
  • Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.
  • Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.
  • Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak şeklinde genel başvuuru şartlarına sahip olan PTT'nin güncel ilanları paylaşıldığında başvuru şartları da belirlenecektir.

Öte yandan kurum bünyesinde istihdam edilecek olan gerekli şartları sağlayan adayların yazılı sınava tabii tutulduğu kurumda yazılı sınav soruları da zaman zaman gündemde yer alıyor. 

PTT YAZILI SINAV SORULARI KONU DAĞILIMI 

Vatandaşlar PTT yazılı sınavında hangi konulardan soru gelebileceğini araştırıyor. PTT'nin geçtiğimiz dönemde yapılan sınavlarında PTT Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan  sınav kılavuzunda konu başlıkları şu şekilde sıralanmıştı;

  • Temel yurttaşlık bilgisi
  • Türkiye coğrafyası
  • Sözel akıl yürütme
  • Sayısal ve mantıksal akıl yürütme
  • Türkçe paragraf, dil bilgisi ve yazım kuralları
  • Genel kültürel ve güncel sosyo-ekonomik konular
  • Ölçme becerisi

Kurum bünyesinde açılacak personel ilanlarını takip ederek güncel bilgileri aktarmayı sürdüreceğiz. Gelişmelerden haberdar olmak için ''https://www.kamugundemi.com/''adresini ziyaret etmeyi unutmayınız...