Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor! Personel başvuru şartları belli oldu!

Milli Savunma Bakanlığı personel alımı yapıyor! Personel başvuru şartları belli oldu!
Milli Savunma Bakanlığı tarafından personel alımlarının ne zaman başladığı büyük merak konusu oldu. KPSS puanınız ile değerlendirilmeye alınacak. Peki ne zaman başlıyor?

Milli Savunma Bakanlığı tarafından 30.062 personel alımlarının ne zaman başlayacağı vatandaş tarafından yakın takibe alındı. Milyonlarca vatandaşın beklediği haber ile ilgili detaylar da paylaşıldı. Peki alımlar ne zaman olacak? İşte haberimizin devamında tüm detayları ile sizlerle… 

Milli Savunma Bakanlığı ne zaman alım yapacak?

Milli Savunma bakanlığı tarafından personel alımı yapılacağına dair açıklamalar yapılmıştı. Fakat alımların ne zaman başlayacağına dair herhangi bir açıklama yapılmadı. Geçtiğimiz hafta 105 yeni personel alımı için ilanlarını yayınlayan ve başvuru yapacak adayların KPSS puanlarına göre değerlendirileceğinin altı çizilmişti. Milli Savunma Üniversitesi için yeni alımlarda düzenlenmeye başladı.

Arka arkaya yayınlanan iş ilanları vatandaşlar tarafından yakından takip edildiğini belirten bakanlık ilerleyen zamanlarda da bu şekilde olacağını altını çizdi. Başvuruları açık olan ilanlarının arama motorunda sık bir şekilde sorgulandığını belli eden Milli Savunma Bakanlığı yeni bir müjde daha yayınladı. İstihdam çağrısı yapan Bakan Hulusi Akar yapmış olduğu açıklamada 2023 yılının son ayına kadar milyonlarca vatandaşın bakanlık kadrosuna alınacağına dair açıklama yaptı. Yapılan bu açıklama doğrultusunda da personel alımları için harekete geçildiğini duyurdu. 

Bakanlık için 30.062 personel alımı yapılacak

Hem Bakanlık bünyesinde çalışmak üzere hem de milli Savunma Üniversitesi bünyesinde çalışmak üzere yeni personel arayışına başlandı. Geçtiğimiz günler içinde birtakım açıklamalar yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 2023 yılının sonuna kadar toplam 30.062 personelin bakanlık bünyesine alınacağının altını çizdi. Hulusi akar yapmış olduğu açıklama ile gençlere de seslendi.

İstihdam sürecine ilişkin olarak gerekli planlamaların yapıldığını ve başvuru ekranımın ise en erken zaman içerisinde erişime açılacağını ifade etti. Hulusi Akar tüm gençleri milli Savunma bakanlığının ve Türk Silahlı kuvvetlerinin bünyesine davet etti ve şu ifadeleri dile getirdi; “ gençleri ülkemizin güvenli ve savunmasında sahaya davet ediyoruz. Lütfen görev alır” ifadeleri ile gençlere çağrıda bulundu. Bakanlık tarafından henüz ilana çıkmamış olan personel alımları 2 Nisan 2023 Pazar günü askeri öğrenci Sınavı ardından başlaması beklenilmektedir. Peki siz bu alımlar için başvuru da bulunacak mısınız?