Milli Eğitim Bakanlığı yüksek maaşla sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı

Milli Eğitim Bakanlığı yüksek maaşla sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı
Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Aralık Resmi Gazete'de sözleşmeli personel alımı için detaylı ilan duyurusunu yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı yüksek maaşla sözleşmeli bilişim personeli alım ilanı - Bakanlık sözleşmeli personel alımı için kadrolar ve başvuru detaylarını açıkladı.

Milli Eğitim Bakanlığı, sözleşmeli personel alımı için ilan açtı. Resim Gazete'de yayımlanan ilanda, bilişim personeli alınacağı belirlendi. 7 farklı kadroda 10 personel alınacak. Bakanlığa istihdam edilmek üzere alınacak sözleşmeli personel istenilen kriter ve şartlar belli oldu.

MEB SÖZLEŞMELİ BİLİŞİM PERSONELİ GİRİŞ SINAVI İLANI

Bakanlık emrinde istihdam edilmek üzere Resmi Gazete’de yayımlanan 'Kamu Kurum ve Kuruluşlarının Büyük Ölçekli Bilgi İşlem Birimlerinde Sözleşmeli Bilişim Personeli İstihdamına İlişkin Esas ve Usuller Hakkında Yönetmelik' in 8 inci maddesi uyarınca;

2021 ve 2022 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavında alınan KPSSP3 puanının yüzde yetmişi (KPSS puanı olmayan veya belge ibraz etmeyen adayın KPSS puanı 70 (yetmiş) olarak dikkate alınır.) ile YDS veya buna denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilen puanın yüzde 30 (otuz) unun toplamı esas alınarak (YDS veya dengi puanını ibraz etmeyenlerin yabancı dil puanı 0 (sıfır) olarak hesaplanacaktır.) yapılacak sıralamaya göre en yüksek puanlıdan başlanarak sözleşmeli bilişim personeli pozisyonunun 10 (on) katı aday arasından, Bakanlığımız tarafından 23-27 Ocak 2023 tarihleri arasında gerçekleştirilecek sözlü sınav sonucunda oluşacak başarı sırasına göre 10 (on) sözleşmeli bilişim personeli alınacaktır. Yapılacak olan sınava ilişkin kılavuz www.meb.gov.tr - personel.meb.gov.tr- yegitek.meb.gov.tr adresinde ve Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanacaktır.

İnternet başvuru tarihleri, 19-23 Aralık 2022,

Sınava girecek adayların ilanı, 13 Ocak 2023,

Sözlü/Uygulamalı sınav tarihleri 23-27 Ocak 2023 olarak sınav takvimi açıklandı.

Açıklanan pozisyonlarda alım yapılacak kişi sayısı ve kıdemiyle beraber ücrette belli oldu. Aylık brüt sözleşme ücret tavanının 3 katına kadar, tam zamanlı olacağı vurgulandı.