İŞKUR Sağlık Bakanlığına en az ilköğretim mezunu 11 bin işçi alımı yapacak! İlan detayları belli oldu

İŞKUR Sağlık Bakanlığına en az ilköğretim mezunu 11 bin işçi alımı yapacak! İlan detayları belli oldu
Sağlık Bakanlığına İŞKUR üzerinden işçi alımı yapılacak. İlan detayları belli oldu. Başvuru şartlarını sağlayan herkes bakanlıkta çalışabilecek.

İŞKUR Sağlık Bakanlığına en az ilköğretim mezunu 11 bin işçi alımı yapacak! İlan detayları belli oldu - İŞKUR aracılığıyla Sağlık Bakanlığına 11 bin kişi alınacak. En az ilköğretim mezun şartı var. Yeni yıla girmeden bakanlık çift müjdeyi verdi. Sağlık mezunu ve belirli kademelerde istihdam edilecek kişilere yönelik beklenen alımın boyutu 100 bine yaklaştı. Şimdilik 11 bin kişinin alınacağı haberi geldi.

Sağlık Bakanlığı bünyesinde yer alan kurum ve kuruluşlar dahil her bir boş dereceye istihdam edilmek üzere 11 bin işçi alımı ilanı duyuruldu. Sağlık Bakanlığı personel eksikliğini kapatmak için vatandaşların her gün hatta günlerce iş arayışında bulunduğu İŞKUR üzerinden alınacağı vurgulandı. Başvurular İŞKUR aracılığıyla olacak. Türkiye geneli yılda milyonun üzerinde iş olanağı sağlayan İŞKUR, kapılarını bu sefer Sağlık Bakanlığı için açıyor. Başvuru yapacak kişilerde istenilen şartlar, belge ve aranacak koşullar belli oldu. Merak edilen konu başlıkları yanıt buldu.

İŞKUR aracılığıyla Sağlık Bakanlığına 11 bin işçi alımı Bakan Koca'nın 85 bin personel alımı açıklamalarında yer verildi. Açıklamaların ardından iş arayan vatandaşların gözü kulağı bakanlığa çevrildi. İlan detayları ve başvuru şartları merak konusu olurken beklenen o haber geldi. Alım kapsamında toplam 11 bin 317 kişi işçi kadrosuna alınacak.

SAĞLIK BAKANLIĞI 11 BİN 317 İŞÇİ ALIMI

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 'İlk 16 bini de gelecek hafta kılavuz yayınlanınca görmüş olacaksınız. Sözleşmeli hekim kadrolarını da yaygınlaştırıyoruz. Böylece sıkıntı çektiğimiz yerlerde hekim istihdamına teşvik ediyoruz. Yani en geç Ocak 15'e kadar da bu 27 bin sözleşmeli hekimin açıktan atamalarını yapıyor olacağız.' diyerek müjdeyi verdi.

BAŞVURU TARİHLERİ

İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığına alınacak 11 bin 317 işçi başvuru tarihleri açıklandı. Başvurular Aralık ayında gelmesi bekleniyor. Şimdilik net tarih açıklanmadı.

ALIM YAPILACAK KADROLAR

Sağlık Bakanlığı 11 bin 317 işçi alımında alımı yapılaca kadrolar belli oldu. İlan detaylarında yer verilen tahmini meslekler;

  • Temizlik Görevlisi,
  • Güvenlik Görevlisi,
  • Sıhhi Tesisatçı,
  • Elektrik Teknikeri,
  • Şoför,
  • Bakım ve Onarım Teknikeri,
  • Klima Teknikeri

Yukarıda verilen meslek dalları başvuru ilanında istenilecek meslek dalları olduğu tahmin ediliyor.

BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden Sağlık Bakanlığına alınacak 11 bin 317 işçi alımında istenilen genel başvuru şartları;

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini icra edebilecek herhangi bir engeli olmamak,
  • 18 yaşının tamamlamış,
  • Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasında olumlu sonuç almak

İŞKUR BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Kamu ve özel sektör kamu/sözleşmeli personel alım ilanlarından anında haberdar olmak için uygulamalarımız indirebilirsiniz.

ANDROİD İÇİN TIKLAYINIZ

APPLE İÇİN TIKLAYINIZ

Başvurular İŞKUR resmi internet sitesi veya kurumundan yapılacak. Genel başvuru şartlarını sağlayan kişiler İŞKUR üzerinden belirtilen tarih aralığında başvurularını yapabilir.