İŞKUR dev personel alım ilanını duyurdu! O kadro için 24 bin işçi alımları başlatıldı!

İŞKUR dev personel alım ilanını duyurdu! O kadro için 24 bin işçi alımları başlatıldı!
İŞKUR tarafından yayınlanan ilana göre toplamda 24 bin beden işçisi alımı yapılacağı duyuruldu. Bu ilan ile birlikte İŞKUR üzerinden iş başvurusunda bulunmak isteyen vatandaşlar için gerekli olan şartlar şu şekilde verildi...

Son dönemin iş arayan vatandaşlar tarafından en fazla tercih edilen kurumların başında yer alan İŞKUR, son yayınladığı iş ilanı ile birlikte toplamda 24 bin personel alımı yapacağını duyurdu. Yapılan bu duyurunun ardından ise pek çok vatandaş hangi kadroda alım yapılacağı ve başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için gerekli olan şartların neler olduğu konusunda merak edilenler de gelmeye başladı. 

İŞKUR 24 BİN BEDEN İŞÇİSİ ALIMI YAPACAK! 

2022 senesine baktığımız zaman İŞKUR tarafından en fazla ilan paylaşan ve de en fazla talepte bulunulan meslekler arasında beden işçisi yer aldı toplamda 24.005 personel alımının gerçekleştirileceğini belirten İŞKUR, başvuru yapmak isteyen vatandaşlar için gerekli olan tüm koşulları da aktardı. Şu an da güncel olarak 108.019 personel alım ilanını barındıran ve hemen hemen her meslekten personel alım ilanlarını yayınlayan İŞKUR, bu ilanlar içerisinden 24 bin personel alım ilanını beden işçisi üzerinden ayırdı. 

İŞKUR tarafından yayınlanan iş ilanlarında beden işçisi alımı yapacak olan sektörlerden bazı iş ilanları şu şekilde verildi; 

Peki bu ilana başvuru yapmak isteyen kişiler için beden işçisi alımlarında gerekli görülen başvuru şartları nelerdir? 

24 BİN BEDEN İŞÇİSİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR? 

Bu alanda başvuru yapmak isteyen vatandaşların şu şartları sağlaması gerekmektedir; 

  • Kişilerin T.C. vatandaşı olması, 
  • En az ilkokul mezunu olması, 
  • 18 - 45 yaş arasında olması, 
  • Çalışma sektörüne bağlı olarak en az B sınıfı sürücü ehliyetinin olması ve 
  • Vardiyalı çalışma sistemine uyum sağlayabilmesi gerekmektedir. 

NASIL BAŞVURU YAPILIR? 

Beden işçisi olarak verilen iş ilanlarında bu şartların sağlanmasının yanı sıra İŞKUR üzerinden paylaşılan iş ilanlarında da gerekli olan şartlar verilmektedir. Bu özel şartları da sağlayan vatandaşlar İŞKUR'un resmi internet sitesi üzerinden "İŞ Arayan" olarak kaydının yapılmasının ardından kolay bir şekilde başvuru yapabilmektedir. Bunun yanı sıra da İŞKUR kurumlarına giderek de oldukça kolay bir şekilde başvurular gerçekleştirilebilir. 

Başvuru yapacak olan vatandaşların yayınlanan iş ilanlarında belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları son derece önemlidir. Aksi halde günü geçmiş olan başvuru talepleri kabul edilmemektedir.