İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı: KPSS şartı yok!

İçişleri Bakanlığı personel alımı ilanı: KPSS şartı yok!
İçişleri Bakanlığı iş alım ilanı yayımladı. İçişleri Bakanlığı bugün yayımladığı ilan ile bünyesinde çalışmak üzere personel alımı yapacağını duyurdu. Alımı yapılacak çalışanlar için KPSS şartının aranmadığını belirtti.

İçişleri Bakanlığı’ndan personel alım ilanı yayımlandı. İçişleri Bakanlığı kısa bir süre önce yayımladığı ilan ile kendi bünyesinde eksik olan çalışan açığını kapatmak istediğini belirtti. İşe alımı gerçekleştirilen personellerin ise farklı ülkelerde görevlendirileceğini bildirdi. İçişleri Bakanlığı yayımladığı ilanda KPSS şartı olmadan memur alımı yapacağını ayrıca belirtti. Açıklamalarında alımını gerçekleştirecekleri memurların Başkonsolosluk ve Büyükelçilik kadrolarında olacağını da vurguladı. Açıklamaları ile beraber alımını gerçekleştirecekleri personellerde aradıkları şartları da belirten İçişleri Bakanlığı duyurularının hepsi haberimizde…

İçişleri Bakanlığı KPSS’siz memur alımı yapacak

İçişleri Bakanlığı geçtiğimiz saatler içerisinde yayımladığı ilan ile memur alımı yapacağını duyurdu. İçişleri Bakanlığının yayımladığı ilana göre Başkonsolosluk ve Büyükelçilik kadrolarında alımı yapılacak memurlarda KPSS şartı aranmıyor. İçişleri Bakanlığı 12 veya 14 Haziran 2023 tarihine kadar başvuruların tamamlanması gerektiğini belirtirken aynı zamanda ilan için alımların 2 ülkede yapılacağını duyurdu. Bu iki ülkenin Fransa ve Uganda olduğunu da açıklamalarında belirten İçişleri Bakanlığı, Kampala Büyükelçiliği’nin 1 sözleşmeli sekreter alımı yapacağını ve sekreterin Türk uyruklu olması gerektiğini de açıklamalarında belirtti. Yine Paris Başkonsolosluğunda münhal bulunan iki sözleşmeli sekreter alımının da sınavla yapılacağını ekledi.

İçişleri Bakanlığı iş alım şartları neler?

İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı iş alım ilanına göre adaylardan en az lise veya dengi bir okuldan mezun olunması, 41 yaşını geçmemiş olması, Uganda için başvuru yapacak adayların çok iyi derecede İngilizce biliyor olması, Paris için başvuru yapacak adayların ise çok iyi derecede Türkçe ve Fransızca bilmesi gerektiği şartların arandığı belirtildi.

Bunların yanı sıra yine adaylarda T.C. vatandaşı olması, kamu haklarından mahrum olmaması, işini yapmaya engel herhangi bir engelinin olmaması, sabıka kaydının olmaması gibi şartların olması da belirtildi. Başvurularının başladığı iş ilanında son başvuru tarihleri 12-14 Haziran. Başvurular ise yalnızca internet üzerinden yapılacak.