HSK memur alım ilanını yayınladı! 2022 KPSS puanı ile Lise Önlisans Lisans mezunları başvurabilecek

HSK memur alım ilanını yayınladı! 2022 KPSS puanı ile Lise Önlisans Lisans mezunları başvurabilecek
Hakimler ve Savcılar Kurulu bünyesinde istihdam edilmek üzere farklı kadrolarda memur alım ilanını yayınladı. Daha önce yayınlanan ilan iptal edilmişti. Şimdi o ilan tekrar yayınlandı. Lise, önlisans ve lisans mezunları başvurabilecek. 2022 KPSS puanı geçerli olacak.

Hakimler ve Savcılar Kurulu yayınlamış olduğu memur alım ilanında kadro ve kontenjanlar belirlenmiştir. İşte ilan ile ilgili tüm bilgiler;

KADRO VE KONTENJAN BİLGİSİ

Hakimler ve Savcılar Kurulu yayınladığı ilana göre 6 memur alımı yapacağını duyurdu. Bu kapsamda kadro ve kontenjan bilgileri şu şekilde;

10. Dereceli kadroya 2 Memur, 9. Dereceli kadroya 4 Memur olmak üzere toplamda 6 kişi Veri Hazırlama ve Kontrol İşletmeni alımı Kurul tarafından gerçekleştirilecektir. 

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
  • Kamu haklarından mahrum olmamak,
  • Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
  • Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
  • Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
  • Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI

EĞİTİM ŞARTI

Hakimler ve Savcılar Kurulu tarafından yayınlanan ilanda fakülte/yüksekokulların bilgisayar bölümü, adalet yüksekokulu, meslek yüksekokullarının adalet bölümü, adalet ön lisans programı, adalet meslek lisesi veya diğer lise ve dengi okulların ticaret ya da bilgisayar bölümlerinden mezun olmak veya en az lise ve dengi okul mezunu olup, başvuru tarihinde Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı ya da kamu kurumu ve kuruluşlarınca düzenlenen kurslar sonucu verilen daktilo ya da bilgisayar sertifikasına (Usulüne uygun sertifika veya kurs bitirme belgesi ibraz etmeyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.) sahip bulunma şartı aranmaktadır.

YAŞ ŞARTI

Son başvuru günü olan 23/12/2022 tarihi itibarı ile 657 sayılı Kanunun 40 ıncı maddesindeki yaş şartlarını taşımak ve merkezî sınavın (lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için KPSS-2022) yapıldığı yılın Ocak ayının birinci günü itibarıyla 36 yaşından gün almamış olma şartı aranmaktadır (1 Ocak 1987 ve sonrası doğumlu olanlar).

KPSS ŞARTI

ÖSYM tarafından 2022 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları KPSSP(3), ön lisans mezunları KPSSP(93) ve lise mezunları KPSSP(94) puan türünden en az 70 puan almış olma şartı aranmaktadır.

BAŞVURU TARİHLERİ

Başvurular 19/12/2022 tarihinde başlayıp, 23/12/2022 tarihi mesai bitimi (saat:17.00) itibarıyla sona erecektir. Süresi içinde yapılmayan başvurular geçersiz sayılacaktır.