En az lise mezunu 10 bin PÖH alımı! EGM müjdeyi verdi: POMEM 10 bin polis alımı yapılıyor

En az lise mezunu 10 bin PÖH alımı! EGM müjdeyi verdi: POMEM 10 bin polis alımı yapılıyor
Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda en az lise mezunu POMEM polis alımı yapılacağı ifade edildi.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadroları için 10.004 yeni polis alımı kadrosu verildiği paylaşıldı ve Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı için EMH sınıfı Polis Memuru 3-9. derecelerde 1.000 yeni kadro ihdas edildiği aktarıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı için de EMH sınıfı Polis Memuru 3-9. derecelerde 9.000 yeni kadro ihdas edildiği aktarıldı.

30. dönem POMEM polis alımı 2023 yılı için yapılacağı belirtildi ve adayların özellikle lise mezunlarının da başvuru yapabilecekleri Polis Özel Harekat PÖH alımı beklendiği ifade edildi. Bu doğrultuda POMEM polis alımı yapılacağı aktarıldı.

10 BİN PÖH ALIMI BEKLENTİSİ 

EGM kadrolarına 2023 yılında 10.000 polis alımı için süreç önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. Bununla beraber kadro dağılımının da belirlenmesi bekleniyor. EGM 10 bin polis alımı içinde PÖH alımının da yapılması en büyük talepler arasında yer alıyor.

Lisans ve önlisans mezunu polis alımı kapsamında ilan gelirse KPSS'den lisans için 60, önlisans için 65 puan şartı olduğu yaş şartı bulunduğu erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm'den kısa olmamak gerektiği de bildirildi. Ancak beklentiler arasında POMEM polis alımının en az lise mezunu şeklinde olması yönünde. 

PÖH OLMA İMKANI BULUNUYOR 

Konu ile ilgili olarak bu noktada PÖH alımı için bir fırsat bulunuyor. İçişleri Bakanı Soylu tarafından bir açıklama yapıldı. Bakan Soylu daha önce yaptığı açıklamalarında bundan sonra dışarıdan PÖH alımı yapılmayacağını belirtti. Ancak PÖH olabilmenin bazı imkanlar bulunuyor. 

Bununla beraber öncelikle POMEM polis alımı ile başvuru yapmak ve sınavları geçerek mesleğe başlamak gerekiyor. Mesleğe başlayan polisler ise meslek içinde açıklan PÖH sınavlarına girebilir veya meslek içinden PÖH için dilekçe vererek yeni PÖH sınavlarına katılabilir. 

YENİDEN EĞİTİME ALINACAKLAR

Sınavı geçenler özel harekat için yeniden bir eğitime alınacak ve eğitimi de başarılı bir şekilde tamamlayan polisler ise PÖH olarak mesleklerine devam edebiliyorlar. 

Bu noktada POMEM polis alımı da PÖH alımı için bir fırsat oluyor.