En az ilkokul mezunu 154 bin 599 personel alınıyor: BAŞVURULAR BAŞLADI! 18-60 yaş arası başvurabilir

En az ilkokul mezunu 154 bin 599 personel alınıyor: BAŞVURULAR BAŞLADI! 18-60 yaş arası başvurabilir
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden personel alım ilanları yenilenmeye devam ediyor. Mayıs ayının son gününde yeni iş ilanları yayımlandı. Gelen habere göre İŞKUR 31 Mayıs tarihinde 154 bin 599 personel alımı yapacak.

İŞKUR aracılığı ile Türkiye genelinde 154 bin 599 personel alınacak. Erkek ya da kadın adaylar çeşitli ilanlara başvurularını yapabilecek. Bazı ilanlarda yaş şartı aranmazken, sadece kamu ilanlarının bazılarında KPSS şartının olabileceği belirtildi. Adayların en az 18 en fazla ise 60 yaşında olması gerektiği ifade edildi. Yaş ve eğitim gibi temel şartlar ilanlara göre değişebiliyor.

BAŞVURULAR HAKKINDA

Şu an için toplam da 154 bin 599 personel alınacağı belirtildi. Sağlık alanı bata olmak üzere, işçi, büro memuru, bekçi, hastane personeli gibi çeşitli özel sektörler için alımlar başladı. Başvuru süreleri ise ilanların yayımlanma tarihine göre değişebiliyor. Başvuruda bulunmak isteyen adayların mutlaka özgeçmişini hazırlaması gerekiyor. Başvuruları e-devlet, İŞKUR’un web sitesi ya da en yakın İŞKUR şubeleri üzerinden yapabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

Yayımlanan ilanlara başvurmak isteyen adayların bazı özel ve genel şartları taşıması gerekiyor. Genel şartlar pek çok aday için geçerli olup, özel şartlar meslek ve ilanların türüne göre değişebiliyor.

  • 2527 sayılı Türk Soylu Yabancıların Türkiye’de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalıştırılabilmelerine İlişkin Kanun hükümleri saklı kalmak kaydıyla Türk Vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını tamamlamış olmak.
  • Affa uğramış olsa bile Devletin güvenliğine karşı suçlar, anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, millî savunmaya karşı suçlar, Devlet sırlarına karşı suçlar ve casusluk, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak
  • Kamusal haklardan mahrum bulunmamak.
  • En az ilköğretim mezunu olmak,
  • Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan, emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı alıyor olmamak.
  • Talep şartlarını taşımadığı sonradan anlaşılan başvurular, ilan-sınav sürecinin her aşamasında reddedilebilecektir. Kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili disiplin mevzuatı uyarınca görevinden veya meslekten ihraç edilenlerin başvuruları kabul edilmeyecektir.
  • Kamu kurum ve kuruluşlarının özel kanunlarında yer alan özel şartları taşımak.

İlanların detayları için TIKLAYIN.