EGM POMEM 10 bin polis alımı ilanı! En az lise mezunu 10 bin PÖH alımı gelişmesi: Sonunda beklenen haber

EGM POMEM 10 bin polis alımı ilanı! En az lise mezunu 10 bin PÖH alımı gelişmesi: Sonunda beklenen haber
İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü EGM 2023 yılı 10.004 yeni polis alımı yapacağı belirtildi ve lise mezunu polislik için kontenjanların içinde PÖH alımının da olması bekleniyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü EGM kadroları için 10.004 yeni polis alımı kadrosu verildiği belirtilerek Emniyet Genel Müdürlüğü Merkez Teşkilatı için EMH sınıfı Polis Memuru 3-9. derecelerde 1.000 yeni kadro ihdas edildiği paylaşıldı. Bununla beraber Emniyet Genel Müdürlüğü Taşra Teşkilatı için de EMH sınıfı Polis Memuru 3-9. derecelerde 9.000 yeni kadro ihdas edildiği paylaşılarak personel alımının ayrıntıları da aktarıldı.

POMEM POLİS ALIMI 

30. dönem POMEM polis alımı 2023 yılı için yapılacağı belirtildi ve adayların özellikle lise mezunlarının da başvuru yapabilecekleri Polis Özel Harekat PÖH alımı beklendiği ifade edildi. POMEM yeni dönem doğrultusunda KPSS şartsız lise önlisans ve lisans mezunu PÖH alımı için beklentilerin arttığı bildirildi.

PÖH ALIMI BEKLENTİSİ 

EGM kadrolarına 2023 yılında 10.000 polis alımı için süreç önümüzdeki haftalarda açıklanması bekleniyor. Bununla beraber kadro dağılımının da belirlenmesi bekleniyor. EGM 10 bin polis alımı içinde PÖH alımının da yapılması en büyük talepler arasında yer alıyor.

KPSS'SİZ EN AZ LİSE MEZUNU PÖH ALIMI

Eğer PÖH alımı gelirse en az lise mezunları başvuru yapabilmesi de bu talepler içinde. KPSS şartı aranmaması en az lise mezunlarının başvuru yapabilmesi ve yaş şartında esneme yapılması da talep ediliyor.

MUHTEMEL ŞARTLAR

Ancak lisans ve önlisans mezunu polis alımı kapsamında ilan gelirse KPSS'den lisans için 60, önlisans için 65 puan şartı olduğu yaş şartı bulunduğu erkeklerde 167 cm, kadınlarda 162 cm'den kısa olmamak gerektiği de bildirildi.

PÖH alımı hakkında bir gelişme olduğunda okuyucularımızı anlık olarak haberdar edeceğiz