Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımı! Başvuru yapmak için son 3 gün!

Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımı! Başvuru yapmak için son 3 gün!
Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımı başvuruları için son 3 gün. Adayların 24 Mart 2023 tarihine kadar başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, hangi alanlarda alım yapılacak? Adaylarda aranan şartlar nelerdir?

Ege Üniversitesi bünyesindeki eksikliği karşılamak üzere farklı alanlarda sözleşmeli personel alımı yapağını duyurdu. Adaylarda aranan şartlar, kontenjan bilgisi ve başvuru detayları da açıklandı. İşte haberin merak edilen tüm detayları…

Kontenjan bilgisi

Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımı kontenjan bilgisi:

  • 1 Siber Güvenlik Uzmanı,
  • 1 Kıdemli Yazılım Geliştirme Uzmanı,
  • 1 Ağ Uzmanı,
  • 1 Veritabanı Uzmanı,
  • 5 Yazılım Geliştirme Uzmanı olmak üzere 9 kişilik personel alımı yapılacaktır.

Başvuru şartları nelerdir?

Ege Üniversitesi sözleşmeli personel alımında genel olarak adaylarda 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki şartlar aranmaktadır. Bunun yanı sıra, fakültelerin dört yıllık Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği bölümlerinden mezun olma şartı bulunur. Adayların ayrıca herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı ya da emekli aylığı almıyor olmaları gerekir. Adayların alım yapılacak kontenjana göre mezuniyetini tamamlamış olmaları ve gerekli bilgiye sahip olmaları da aranan şartlar arasındadır.

KPSS’li KPSS’siz personel alımı yapılacak!

Ege Üniversitesi personel alımında KPSS şartı aranacak ancak KPSS’siz personel alımı da yapılacağı duyuruldu. Her iki seçenekte de adaylarda mutlaka Yabancı Dil sınavı şartı aranıyor. Buna göre, adayların YDS İngilizce dilinden puan almaları gerekir. KPSS ile yapılan başvurularda P3 türünden taban olarak 70 puan almış olmaları gerekir. Personel alımı değerlendirmelerinde yüzde 70 KPSS, yüzde 30 YDS puanı kullanılacak. KPSS puansız yapılacak alımlarda da yüzde 70 KPSS ve yüzde 0 YDS puanı esas alınacaktır.

Başvurular nasıl ve nereden yapılır?

Ege Üniversitesi Sözleşmeli Bilişim Personeli alımı başvuruları 13 Mart 2023 tarihinde başladı. Son başvuru tarihi 24 Mart 2023 olarak açıklandı. Adaylar başvurularını Cumhurbaşkanlığı insan Kaynakları Ofisi Kariyer Kapısı https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr/ adresi üzerinden gerçekleştirecekler.