DSİ 70-75-80-85 KPSS puanı alan bin 235 kamu personel alımı yapacak! İşte başvuru ekranı, şartlar

DSİ 70-75-80-85 KPSS puanı alan bin 235 kamu personel alımı yapacak! İşte başvuru ekranı, şartlar
Kısa süre önce tarıma be OGM'ye yapılan personel alımlarının ardından şimdi de DSİ'ye personel alım ilanlarının yapılacağı açıklanmıştı. Devlet Su işlerinde çalışmak üzere alım yapmak amacıyla paylaşılan bu iş ilanında detaylar verildi. q

Orman Genel Müdürlüğü ve Tarım Orman Bakanlığı için yapılan alımların ardından şimdi de Devlet Su işleri için personel alım ilanları yayınlandı. Yayınlanan bu personel alım ilanlarına göre bundan bir süre önce Fuat Oktay tarafından yapılmış olan duyuru ile birlikte verilen kadrolardan yalnızca 1.235 kişilik bir alım kaldığı duyuruldu. Yapılan bu duyuruların ardından başvuru yapmak isteyen kişiler tarafından detaylar da git gide merak konusu olmaya başladı. 

TARIMA VE OGM'YE 3633 PERSONEL ALIMI GERÇEKLEŞTİ 

Önceden yayınlanan ilanların arasında pek çok kadro için personel alım ilanları yayınlanmıştı. Bu ilanlar doğrultusunda personel alımı için başvuru yapan personellerden ise bin 800 kişisi tarıma geriye kalan bin 833 kişisi ise Orman Genel Müdürlüğü'ne işe girdi. 

Mühendis, veteriner, biyolog, tekniker, avukat büro personeli, güvenlik görevlisi ve muhafaza memuru olarak toplamda bin 800 kişilik alımların yanı sıra Orman Genel Müdürlüğü tarafından ise orman muhafaza memuru, mühendis alımları gerçekleştirdi. Durum bu şekilde ilen yayınlanan bu toplu memur alımlarının arasından yalnızca Devlet Su İşleri'nin kaldığı bu nedenle de başvuru yapmak isteyen kişilerin bir an önce başvurularını gerçekleştirmesi gerektiği belirtildi. 

DEVLET SU İŞLERİ BİN 235 PERSONEL ALIMI YAPACAK

Tarım ve Orman Genel Müdürlüğü tarafından birlikte paylaşılan iş ilanının ardından bu defa da 1.235 personel alımı yapılacağı duyuruldu. İlk açıklandığı dönemde 1.431 kişilik personel alımlarının gerçekleştirileceğinin öğrenilmesinin ardından yapılan alımlar sonucunda geriye yalnızca 1.235 kişinin hala alındığı konusunda duyuru gerçekleştirildi. 

Devlet Su İşleri tarafından paylaşılan personel alım ilanına göre gerekli olan şartlar, 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak 
  • Askerlik ile kesinlikle erkek adayların herhangi bir ilişinin kalmaması 
  • Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.
  • 18 yaşından büyük olmak gerekmektedir. 

Tüm şartları taşıyan vatandaşlar kolay bir şekilde başvuru yapabilmektedir.