Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için 600 kişilik kontenjan açtı!

Dışişleri Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için 600 kişilik kontenjan açtı!
Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan iş ilanına göre alım yapacağı personel sayısına göre toplamda 600 kişilik kontenjan açtı. İşte detaylar...

Temmuz ayında Dışişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanlığı giriş sınavı hakkında Bakanlık tarafından şu şekilde bir açıklama geldi; 

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI 30 PERSONEL ALACAK!

"657 sayılı Devlet Memurları Kanunu, Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında 1 Sayılı Cumhurbaşkanlığı  Kararnamesi, Dışişleri Bakanlığı Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı ve Sözleşmeli Mütercim-Tercüman Giriş Sınavlarına İlişkin Usul ve Esaslar ile Dışişleri Bakanlığı Personeline İlişkin Bazı Düzenlemeler Hakkında 6004 Sayılı Kanun uyarınca, Dışişleri Bakanlığı merkez teşkilatında görevlendirilmek üzere “Sözleşmeli Dışişleri Hukuk Uzmanı” pozisyonu için toplam 30 personel alınacaktır." 

Alım yapılacak olan 30 personel için işe almadan önce yazılı sınav yapacağını duyurdu. Bu duyuru ile birlikte ise sınava alım yapacağı kişilerin sayısının ise toplamda 600 kişi olduğunu açıklandı. 600 kişi içerisinden alınacak olan sözleşmeli personellerin ise Yabancı Dil seviyelerine ve ihtiyaç durumuna göre belirlendiği açıklandı. 

SINAV BAŞVURU ŞARTLARI 

Kişilerin sınava girebilmesi için gerekli olan bazı şartlardan bahsedildi. Bu şartları karşılayabilecek olan vatandaşların sınav için başvuru yapabileceği ve de sınavın iyi gitmesi durumunda alım yapılacak olan kontenjanlara girebileceği açıklandı. Başvuru yapabilmek için gerekli olan şartlar ise şu şekilde verildi; 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, 
  • 45 yaşını doldurmamış olmak,
  • 2020,2021 ya da 2022 senelerinde YDS ve ona denk gelen ÖSYM'nin düzenlediği denk bir sınavdan geçer not almak, 
  • Alım yapılacak olan İngilizce, Almanca ve Fransızca bölümlerinde Almanca ve Fransızca bölümünden girmek isteyenlerin de ekstra C seviyesinde İngilizce bilmek gerekmektedir. 

Gerekli olan şartları sağlayan vatandaşların yazılı sınava girerek belirlenen seviye ve üzerinde bir puan alması gerekmektedir. Alım yapılacak olan kişiler ise daha yüksek puanı alan kişilere göre belirlenecektir. Yazılı sınavdan başarılı olan kişiler ise sözlü sınava girmektedir. Sözlü sınavının geçer notu ise 100 üzerinden 70 şeklinde verilmiştir. 

BAŞVURU TARİHİ 

Sözleşmeli personel alımı başvurusu yapmak isteyen kişiler için giriş sınavı başvurusu 7 Kasım 2022 tarihinde başlayacaktır. Başvuruların son günü ise 18 Kasım günü saat 18.00 şeklinde verilmiştir. e-devlet üzerinden ve Kariyer Kapısı üzerinden yapılan başvuruların başka koşullarda gönderilmesi kabul edilmemektedir.