Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız sözleşmeli memur alımı yapacak!

Dışişleri Bakanlığı KPSS şartsız sözleşmeli memur alımı yapacak!
Dışişleri Bakanlığı tarafından yeni personel alımı ilanı yayımlanarak kamuoyuna duyuruldu. Dışişleri Bakanlığı farklı ülkelerde görevlendirilecek Memur alımı yapılacağını duyurdu. Üstelik başvuru yapacak kişilerden KPSS şartı talep edilmeyeceği bilgisi verildi.

Dışişleri Bakanlığı, aracılığıyla Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesine istihdam sağlayacak personel alımı yapılacağı bilgisi verildi. Peki Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesine istihdam sağlayacak personel alımı için aranan şartlar neler? Personel alımı ile ilgili tüm bilgiler işte sizlerle birlikte..

Dışişleri Bakanlığı bünyesine personel alımı yapılacak

Dışişleri Bakanlığı, aracılığıyla Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesine istihdam sağlayacak personel alımı yapılacağı bilgisi ile birlikte alımların Fransa ve Uganda ülkeleri için yapılacağı bilgisi verildi. Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılacak alım kadrosu ise şu şekilde;

Yayımlanan personel alımına göre Kampala Büyükelçiliği için 1 Türk Uyruklu Sözleşmeli Sekreter Alımı yapacağı bilgisi verilirken, Paris Başkonsolosluğunda münhal bulunan 2 sözleşmeli sekreter alımı yapılacağı ve bu alım için ise sınava tabi tutulacağı bilgisi verildi

Personel alımı için talep edilen şartlar neler?

Dışişleri bakanlığı bünyesine katılarak, Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesinde istihdam sağlamak isteyen kişilerden talep edilecek şartlar şu şekilde;

Başkonsolosluk ve Büyükelçilik bünyesi personel alımı için başvurusu yapacak adayların, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve kamu haklarından mahrum olmaması gerekmektedir. Ayrıca erkek adaylar için askerliğini yapmış ya da tescil ettirmiş olması gerekmektedir. Tüm bunlara ek olarak ise görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmaması aranan şartlar arasındadır.

Personel alımı için başvuru yapacak adayların, en az lise mezunu olması ve Milli Eğitim Bakanlığınca onaylanmış yabancı okullardan mezun olması aranan şartlar arasında yer alırken, Sınav tarihi itibariyle 41 yaşından gün almamış olması gerekmektedir.

Uganda alımları için başvuru yapacak adayların çok iyi derece İngilizce biliyor olması gerekirken, Paris alımları için başvuru yapacak adayların ise çok iyi derecede Fransızca bilmesi aranan şartlar arasındadır.

Tüm bu şartları taşıyan kişiler en geç 12 ila 14 Haziran tarihine kadar başvuru işlemlerini tamamlamış olması gerekmektedir.