Devlet Su İşleri KPSS şartı olmadan kadrolu büro işçisi alıyor!İşte bu şartları taşıyanlar öncelikli

Devlet Su İşleri KPSS şartı olmadan kadrolu büro işçisi alıyor!İşte bu şartları taşıyanlar öncelikli
Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından İŞKUR resmî web sitesinde bir ilan yayınlandı. İlan içeriği KPSS sınavına girmek istemeyenlerin ilgisini çekti. Yayınlanan ilanın en dikkat çekici noktası Ön lisans mezunu olanların büro işçisi alımının yapılacağına yönelik olmasıydı.

Alınacak kadrodaki personellerden beklenen KPSS puanın 0 olması işe alınmak isteyenleri mutlu ederken şaşırttı.

İŞKUR yayınladı KPSS yok 

KPSS sınavından 0 alınması, herkesin çok rahatlıkla yapabileceği bir sonuçtur. İŞKUR resmi internet sitesinde yayınlanmış olduğu ilana göre İzmir DSİ 2. Bölge Müdürlüğü bünyesinde göreve alınacak 1 Büro işçisi bulunmaktadır. İşe alınacak bu kişiden KPSS puanı istenmemektedir.

Haberi duyan herkes, alım şartı KPSS değil ise nedir diyerek araştırmalara ve başvuru yapmak için hazırlıklara başladı. KPSS olmadan 1 kişi işe olmak ne kadar kolay olabilir ve ne şartlarda olabilir düşüncesi adayları zorladı. 

Konu hakkında devam eden araştırmalarla birlikte DSİ başvuru seçeneklerini açıkladı.

Büro İşçisi başvuru imkânı

DSİ 2.Bölge Müdürlüğü KPSS olmadan personel alımı için başvuru zamanını ve şeklini açıkladı. Adayların ilk olarak sadece KPSS sınavına girmiş olması yeterli olacaktır. KPSS sınavından 0 alınması hiçbir sorun teşkil etmez sadece sınava girmiş olunması gerekmektedir. 

Adayların başvurularını 10 Mart 2023 tarihine kadar İŞKUR resmi hesabı üzerinden elektronik olarak hizmet noktalarından şahsen ve ALO 170 hattını arayarak telefon yoluyla yapılacaktır.

Alım için 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 1,4,7 numaralı alt bentlerinde yazılı olan şartları taşımalıdır.

En %40 engeli olduğuna dair sağlık belgesi, herhangi bir kurumda emeklilik yaşlılık, engelli maaşı almıyor olması, 18-35 yaş aralığı, ön lisans mezunu ve Microsoft Office programlarına hakim olduğunu gösteren belgelere sahip olması kişinin başvuru yapma şartlarıdır. Bununla birlikte İzmir ili ve İŞKUR sitesinde belirtilen illerden birinde ikamet etmesi gerekiyor. Bu şekilde büro işçisi alımlarına başvuru yapılabilir.