Bakanlık için sözleşmeli personel alımı! Teknisyen büro ve destek alımı için başvuru ekranı açıldı

Bakanlık için sözleşmeli personel alımı!  Teknisyen büro ve destek alımı için başvuru ekranı açıldı
Bakanlık bünyesinde çalışmak isteyenler için büyük bir fırsat! Sözleşmeli personel alımı yapılacağı duyuruldu. Üstelik kadro ve şartlar da belli oldu. Bu şartları taşıyanlar hemen başvursunlar.

Bakanlık personel alımı yapacağı duyurusunu resmi olarak yayınladı. Yayınlanan bilgilerde kadrolarda açıkça belirtildi. Bu kadrolar için istenilen şartlar da kesinleşti. Siz de bakanlık bünyesinde personel olmak istiyorsanız haberimiz tam da size göre. İşte haberimizin devamında alım hakkındaki tüm detaylar sizlerle olacak...

Sözleşmeli kamu personel alım için kadro dağılımı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre personel alımı yapılacağı Resmî Gazetede de yayınlandı. Yayınlanan haberde alınacak olan personellerin hangi kadro dağılımına göre yapılacağı da açıklandı. Buna göre alımı yapılacak olan personeller için kadro dağılımı şu şekildedir;

·        Merkez teşkilatı için sözleşmeli olarak 16 destek personel alımı

·        3 sözleşmeli teknisyen alımı

·        6 sözleşmeli büro personel alımı

Bu alanlarda çalışmak istiyorsanız KPSS ve mülakatsız olarak işe alım süreciniz başlatılacaktır. Başvuru için gerekli şartların da taşınması durumunda adayların başvuruları teker teker incelenerek alımı yapılacaktır. Siz de bakanlık bünyesinde çalışmak istiyorsanız başvurunuzu 15 Mart 2023 tarihine kadar online olarak gerçekleştirebilirsiniz.

Bakanlık personel alımı için istenilen şartlar

Bakanlık personel alımı için gerekli bazı şartlar bulunmaktadır. Bu şartlar her kadro için ayrı ayrı belli olsa da tüm adayların karşılaması gereken bazı genel şartlar da bulunmaktadır. Başvuru yapacak adayların 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’nda yer alan şartları taşıması gerekmektedir. Bunun yanında Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, erkek adaylar için askerlikle ilişiği bulunmamak, yapılacak olan güvenlik soruşturmasının olumlu olması, hiçbir sosyal güvenlik kurumundan emekli ya da yaşlılık aylığı almamak, mesleğini yapmasında herhangi bir engel bulundurmamak gibi temel şartlar her aday için geçerli olmaktadır. Bu genel şartlar olup alımı yapılacak her kadro için detaylı personel alım şartı belirlenmiştir. Bu alıma başvuru yapacak kişiler Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı resmi internet sitesinden tüm detayları incelemelidir.