55 KPSS puanı ile belediyeye İtfaiye Eri alımı yapılacak!

55 KPSS puanı ile belediyeye İtfaiye Eri alımı yapılacak!
KPSS 55 puanı olan ve kamu kurumlarında çalışmak isteyen kişilere müjde! Kamu kurumuna, itfaiye eri alımı için duyuru yapıldı. Kurum tarafından belirtilen başvuru şartlarına uyan herkes iş başvurusu yaparak istihdam sağlayabilir.

Burdur Tefenni Belediye Başkanlığı için itfaiye eri alımı yapılacağı bilgisi verildi. Peki itfaiye eri alım için başvuru şartları neler? Burdur Tefenni Belediye Başkanlığı bünyesine yapılacak alımlar için son başvuru tarihi ne zaman? İtfaiye eri alımı ile ilgili başvuru şartları haberimizin devamında sizlerle...

İtfaiye eri alımı yapılacağı duyuruldu

Burdur Tefenni Belediye Başkanlığı için itfaiye eri alımı yapılacağı bilgisi verilirken, Burdur Tefenni Belediye Başkanlığı bünyesine katılmak isteyen adayların KPSS 55 puana sahip olması gerekmektedir.

KPSS’den 55 puan alan ve Kurum tarafından belirtilen başvuru şartlarına uyan adaylar iş başvurusu yaparak istihdam sağlayabilir.

İtfaiye eri alımı için başvuru şartları neler?

 Tefenni Belediyesi bünyesine katılmak isteyen adayların ilan edilen unvan için gerekli okulda öğrenimini tamamlamış olması gerekmektedir. Ayrıca 2022 yılı KPSS sınavında kamu tarafından belirtilen KPSS puanına almış olması gerekmektedir. 657 sayılı kanunun 48 maddesinin a bendinde yer alan şartları taşıyor olmak aranan şartlar arasındadır.

Tüm bunlara ek olarak ise itfaiye yönetmeliği 15/A maddesinde yer alan özel şartları talep edilecektir. Belirlenen özel şartlar ise şu şekilde;

İtfaiye eri kadrosu için başvuru yapacak kişilerin, kilo oranı aç karına hesaplanacakken, boy hesaplaması ise çıplak ayakla olmak şartıyla erkekler için en az 1.67 metre, kadınlar için ise en az 1.60 metre boyunda olması ve boy ve kilo oranı ise belediye tarafından hesaplanacaktır.

İtfaiye eri olmak için başvuru yapacak adayların, son başvuru tarihi itibariyle 30 yaşını doldurmamış olması talep edilirken, adayların, en az (C) sınıfı sürücü belgesine sahip olması aranan şartlar arasındadır.

Gerekli şartları taşıyan kişiler 6 Temmuz 2023 tarihi ila 10 Temmuz 2023 tarihleri arasında başvuru işlemlerini Tefenni Belediye Başkanlığı Yazı İşleri Müdürlüğü’ne yapması gerekmekte