Yunanistan'da Adalara ABD zırhlısı yağdı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert çıkıştı! 'Sizi kurtaramazlar...

Yunanistan'da Adalara ABD zırhlısı yağdı! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sert çıkıştı! 'Sizi kurtaramazlar...
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Yunanistan'ın Midilli'ye 23, Sisam'a 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatıyla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sert çıkışı çok konuşulacak!

Partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında gündemdeki konulara değinen ve bu noktada açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sözleri ile gündeme damga vurdu. Yunanistan'la olan ilişkilerin uzun süredir gergin bir şekilde devam etmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan 'sizi kurtaramazlar' dedi. 

Yunanistan'ın Adalar'a ABD zırhlısı göndermesi hakkında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan 'Amerika'dan Avrupa'dan gelen destekler sizi kurtarır mı sanıyorsunuz? Sadece patinaj yaparsınız, başka işe yaramaz. Kimsenin dolduruşuna gelmeden kendi önceliklerimizin ve milletimizin çıkarları çerçevesinde adımlarımızı belirliyoruz. Savaşın ilk günlerinde bizi hata yapmakla suçlayanlar şimdi haklılığımızı teyit etti. Dışarıdan aldıkları talimatlarla bizim dengeli duruşumuzu eleştirenler şimdi bizi takdir etmek zorunda kaldı. Türkiye yalnızlaşıyor, dünyadan uzaklaşıyor diyenler şimdi kuyruklarını kıstırıp kös kös oturuyor' ifadelerini kullandı.

YUNANİSTAN'A SESLENDİ!

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında şu başlıklara yer verdi;

'Akdeniz'i bir Türk gölü haline getiren bu şanlı zafer sonrasında Akdeniz bir barış denizine dönüşmüştür. Osmanlı'nın gerilemesiyle birlikte Akdeniz de kargaşaya, çatışmaya, emperyalist işgale sahne olmuştur. Akdeniz'in bugün gerilimle, göçmen ölümleriyle anılmasından büyük üzüntü duyuyoruz. Suriye'den kaçan çocuk ve kadın binlerce mazlum son nefesini Akdeniz'in azgın sularında verdi. Batılı ülkeler yaşanan trajediler karşısında üç maymunu oynamayı tercih etti. Mültecilere kapanan kapılar, PKK'lı teröristler ile FETÖ'cü alçaklara sonuna kadar açıldı.

Yunanistan'daki kamp başta olmak üzere vatandaşımızın kanını dökmüş caniler himaye görüyor. Özgürce gezebiliyor. Suriye ve Kuzey Irak'taki terör yuvaları başlarına yıkıldıkça terör örgütü mensupları kendilerine yeni kamplar kuruyor. Bize komşuluk hukukundan bahsedenlerin bunlara göz yummaması gerekir.' dedi. 

MERSİN'DE GERÇEKLEŞEN SALDIRIYA DEĞİNDİ!

'Dün gece Mersin'de PKK'lı alçaklar 1 polisimizi şehit etti, 1 polisimizi yaraladı. Teröristler anında hak ettiği karşılığı buldular. Bunları takip ederseniz ya HDP'ye, ya CHP'nin gazeteci diye kabul ettiği gruplara ya da batı ülkelerine çıkar. Yapılan her terör saldırısında dökülen kanların izi vardır. Aynı durum Batı için de gereçlidir. Yılan kendisine uzanan eli de sokar. Teröristlerin yeri mahkemeler ve hapishanelerdir. Komşularımızdan başlayarak tüm ülkelerden hiçbir ayrım yapmadan gerekli tedbirleri almalarını bekliyoruz. Biz tüm kalbimizde barış, huzur istiyoruz. Bölgemizde istikrar ve güven istiyoruz. Bir taraftan diplomasiyi öne çıkarırken, diğer taraftan Barbaros Hayrettin Paşa'nın izinden giderek savunma sanayimizi güçlendiriyoruz. Ülkemiz hali hazırda dünyada savaş gemisini tasarlayan, inşa eden 10 ülkeden biridir. Milli savaş gemilerimizi kendimiz üretebiliyoruz.

Geçtiğimiz günlerde çok maksatlı amfibi hücum gemimiz Anadolu'nun inşası devam ediyor. Anadolu'nun hizmete girmesiyle ülkemiz bu alanda farklı bir lige çıkacaktır. Birileri İzmir'in Yunan'dan kurtuluş gününü Osmanlı'ya hakaret günü haline getirirken biz ecdadımıza layık olmaya çalışıyoruz. Birileri Sultan Abdulhamid'e düşmanlık peşinde koşarken, biz atalarımıza hürmet gösteriyoruz. Birileri batıya öykünüp kendi ecdadına küfrederken biz tüm değerlerimize sahip çıkıyoruz.' ifadelerini kullandı.