Yine ABD’li bir polis siyahi bir vatandaşı darp ederek öldürdü!

Yine ABD’li bir polis siyahi bir vatandaşı darp ederek öldürdü!
Geçtiğimiz yıl ABD’de yaşanan polis şiddeti hala akıllarda kazılı iken yine siyahi bir ABD’li vatandaş polis şiddetine maruz kaldı ve arp edilen 29 yaşındaki bir siyahi vatandaş hayatını kaybetti.

Tyree Nichols, ABD'nin Tennessee eyaletinin Memphis kentinde dikkatsiz araç kullandığı için polis tarafından durduruldu ve dövüldü. Nichols kısa bir süre sonra öldü. Dövüldüğü video viral olduktan sonra, binlerce Amerikalı polis şiddetini protesto etti. Beş memur cinayetle suçlandı.

Ocak ayının başlarında, siyah beyaz polis memurları, 29 yaşındaki Nichols'u dikkatsizce araba kullandığı için durdurdu. Lakin cinayet sonrası Memphis Polis Departmanı başkanı, Nichols'un kuralları çiğnemediğini söyledi.

Şehir polisi, Nichols'un ölümüyle ilgili dört video yayınladı. Videoda polis, Nichols'ın yüzüne copla, yumruklar ve tekme attığı görülüyor. Nichols yerde yatarken annesini aradı. Polis memuru onu kelepçeledikten sonra iki kez daha tekmeledi. Diğer Memurlar ise bu işkence görüntülerine ses çıkarmadı. 

Nocols, dayaktan sadece yarım saat sonra hastaneye kaldırıldı. Üç gün sonra ise öldü. Bağımsız bir adli tabip ve Nockols'un ailesinin bir avukatı, kurbanın aldığı yaralardan dolayı kan kaybından öldüğünü söyledi. 5 polis memuru görevden alındı ​​ve cinayetle suçlandı.

Nichols'un öldürüldüğü video viral olduktan sonra, binlerce Amerikalı polis şiddetini protesto etti. Bir sonraki büyük ölçekli eylemin Memphis'te ve Washington ve New York da dahil olmak üzere en az 7 büyük ABD şehrinde gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Ölen kişinin annesi, oğlunun dövüldüğü videoları izlemeyi reddetti ve Amerikalıları "barışçıl" protesto etmeye çağırdı. ABD Başkanı Joe Biden, Nocol'ün annesinin protestoyu barışçıl bir şekilde gerçekleştirme çağrısını desteklediğini söyledi ve adil bir soruşturma yürütüleceğine dair güvence verdi.

25 Mayıs 2020'de 46 yaşındaki siyahi Floyd, Minneapolis'te bir polis memurunun elinde öldü. Derek Chauvin adlı bir hakem, dokuz dakikadan fazla bir süre boynunu sıkıca yere bastırdı. Floyd'un ölümü ırkçılık ve polis şiddetine karşı protestoları ateşledi.