Vadesiz hesaplara para yatırmanın dini hükmü nedir? Diyanet'ten yeni açıklama geldi

Vadesiz hesaplara para yatırmanın dini hükmü nedir? Diyanet'ten yeni açıklama geldi
Türkiye'de tartışmalara yol açan bir konu için vatandaşın Diyanet'e yönelttiği soru Din İşleri Yüksek Kurulu resmi internet sitesi tarafından yanıtlandı. Buna göre ise vadesiz hesaplar için hükmü açıklandı. Vadesiz hesaplara para yatırmanın dini hükmü nedir? Diyanet'ten yeni açıklama geldi

Vadesiz hesaplara para yatırmanın dini hükmü nedir? Diyanet'ten yeni açıklama geldi - Türkiye'de tartışmalara yol açan bir konu için vatandaşın Diyanet'e yönelttiği soru Din İşleri Yüksek Kurulu resmi internet sitesi tarafından yanıtlandı. Buna göre ise vadesiz hesaplar için hükmü açıklandı. İşte milyonların merakla beklediği o soru ve yanıtı..

BANKALARIN VADESİZ MEVDUAT HESAPLARINA PARA YATIRMANIN DİNİ HÜKMÜ NEDİR?

"İstenildiğinde çekilmek üzere para yatırılan ve herhangi bir faiz getirisi olmayan banka hesaplarına “vadesiz mevduat hesabı” denir.

Herhangi bir faiz getirisi olmayan vadesiz mevduat hesapları, faize dayalı açılan vadeli mevduat hesaplarıyla aynı kapsamda değerlendirilemez. Bununla birlikte vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde kullanılması da söz konusu olabileceğinden, bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir."

"Vadesiz mevduat hesabına yatırılan paranın faiz gibi dinen meşru olmayan işlemlerde kullanılması da söz konusu olabileceğinden, bu hususta meşru seçenekler olduğu sürece, zorunluluk olmadıkça paranın böyle bir hesapta tutulması dinen uygun değildir."

Türkiye'de sorulan soruya alınan bu yanıtın ardından gündem bir anda değişti. Buna göre ise vatandaşlar gelen bu yanıtı eleştirmeye başlarken birçok farklı din yazarları ve okurları ise farklı yorumlamalarda bulunuyor.