Türkiye'de satılan en pahalı otomobil fiyatı şok etti! Tam 41 milyon TL

Türkiye'de satılan en pahalı otomobil fiyatı şok etti! Tam 41 milyon TL
Alman devi otomobil üreticisi olan Mercedes’in özel müşterileri için ürettiği sınırlı sayıdaki araçların fiyatları, duyanları şok etti. Sadece belirli sayıda üretilen ve belli müşterilere satışı yapılan o modellerden biri Türkiye’de satışa sunuldu.

Bir Alman markası olan ve dünya devleri arasında yer alan Mercedes firması, ürettiği araç modelleri ile araba tutkunlarını kendine hayran bırakmaya devam ediyor. Hızı, sahip olduğu özellikleri ve tasarımı ile göz dolduran Mercedes AMG GT Black modelinin Türkiye’de ilk satışı gerçekleştirildi. Mercedes, bazı modellerini sadece özel müşterileri için sınırlı sayıda üretmektedir. Bu modellerin fiyatları ise, duyanları şaşkına çevirecek cinsten.

AMG GT BLACK TÜRKİYE’DEKİ SAHİBİNİ BULDU

Otomobil basınından Emre Özpeynirci, kendi sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, Türkiye’de satışan en pahalı otomobilin hangisi olduğunu açıkladı. Mercedes markasına ait olan AMG GT Black modelinin 2 milyon Euro’ya Türkiye’de alıcı bulduğunu paylaşan Emre Özpeynirci, Mercedes’e ait bu modelin bir iş insanı tarafından satın alındığın belirtti.

HIZI KENDİNE HAYRAN BIRAKIYOR

Ortalama olarak 41 milyon TL’ye denk gelen AMG GT Black modeli, sahip olduğu özellikler ile otomobillere ilgisi olmayan kişilerin bile kendine hayran kalmasını sağlıyor. Saatte 1.100 kg hava basabilen Biturbo desteği ile birlikte Mercedes-AMG GT Black Series, 0-100 km/s hızlanmasını 3,2 saniyede tamamlarken 0-200 km/s hızlanması 9 saniyenin altında gerçekleşiyor. Mercedes AMG GT Black modelinin diğer dikkat çekici özellikleri ise;

  • Motor hacmi 3.982 cc

  • Maksimum güç 730 BG (537 kW), 6.700-6.900 d/d

  • Maksimum tork 800 Nm, 2.000-6.000 d/d

  • Şanzıman AMG SPEEDSHIFT DCT 7G

  • Karma Koşullarda Yakıt Tüketimi 12,8 lt/100 km

  • Hızlanma 0-100 km/s 3,2 sn

  • Maksimum hız 325 km/s

  • Çekiş tipi ise, arkadan itiş olarak açıklandı.