Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! O tarihten itibaren ehliyetin yanı sıra öfke kontrol belgesi gerekecek

Tüm sürücüleri ilgilendiriyor! O tarihten itibaren ehliyetin yanı sıra öfke kontrol belgesi gerekecek
Otoparklarda o tarihten itibaren yeni döneme gidilecek! Alınan yeni karar sonucunda otoparklarda valelik yapmak isteyen kişiler için yalnızca ehliyetin bulunması yeterli olmayacak. İşte yeni kurallar...

Yapılan yeni bir açıklama ile birlikte valelik sisteminin tamamen değiştiği öğrenildi. Yeni getirilecek olan uygulama sonucunda vale seçimlerinde daha dikkatli ve seçici olunacağı açıklandı. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş tarafından yapılan yeni açıklamalar ile birlikte 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren yeni kuralların yürürlüğe gireceği belli oldu. Yeni belge ve sınavların yapılacağı şu ifadeler ile açıklandı...

VALELİKTE YENİ DÖNEM! 

Vale olmak isteyen kişilerin dikkatine! Valelikte yeni bir dönem başlıyor. Türkiye Otomotiv Bakım Dernekleri Federasyonu (TOBFED) Başkanı Serkan Bakırtaş tarafından yapılan açıklamalar ile birlikte ehliyeti olan her vatandaşın artık kolay bir şekilde vale olamayacağı öğrenildi. Yapılan bu açıklama ile birlikte vale olmak için gerekli olan tüm şartlar ve yeni kurallar verildi. 

BELGESİ OLMAYAN VALE OLAMAYACAK! 

1 Ocak tarihinden itibaren belgesi olmayan vatandaşların vale olamayacağını açıklayan Serkan Bakırtaş, "İhtiyaçtan doğan bir sektör. Biz Mesleki Yeterlilik Kurumu ile yaptığımız çalışmada, vale olmanın kriterlerini belirleyerek sınavlar yapıyoruz. Sınavı geçen arkadaşlar vale belgesi almaya hak kazanıyor. Tüketici de artık içi rahat şekilde, aracını teslim edebilir. Vale olup olmadığını anlamak için belgedeki QR kodunu okuttuğunuzda, bakanlığın sayfasında da doğrulamasını yapabilirsiniz. Vale artık belgeli olacak. 1 Ocak'tan sonra belgesi olmayan kimse vale olamayacak. Aynı zamanda vale işletmelerinin de belli kriterleri var. Sektörde çalışan valelerin yüzde 20'sinin de kadın olması adına ciddi çalışmalar yapıyoruz. Kadınlar da vale sektöründe olacaklar" şeklinde durumu açıkladı. 

SİCİL KAYDINA BAKILACAK 

Gerekli olan belgelerin sağlanmasının yanı sıra geçmiş dönem de önem arz ettiği için sicil kaydına da bakılacağı, "Ehliyetinin olması lazım, öfke kontrolü, stres yönetimi gibi eğitimleri alıyorlar. Ardından sınava tabi tutuyoruz. Bu kişilerin geçmişleri önemli. Sicil kaydı varsa suçuna göre değerlendiriliyor. Amaç bu alanı güvenli hale getirmek. Bilmediğimiz, ne olduğunu anlamadığımız insanlara hem canımızı hem aracımızı emanet etmeyelim diye yola çıktık. Bir kişi vale belgesini almak isterse, 10 gün içerisinde alabilir. Aracı nasıl park ettiğine bakıyoruz, müşteriye hitabını değerlendiriyoruz" ifadeleri ile açıklanmış oldu. 

Konu hakkında gerekli olan tüm bilgi ve detayların ise 1 Ocak 2023 tarihinden itibaren belli olacağı düşünülüyor