Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara ceza!

Ticaret Bakanlığı harekete geçti! Acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara ceza!
Ticaret Bakanlığı, depremin ardından acil ihtiyaç malzemelerinde fahiş fiyat artışı yapanlara yönelik harekete geçtiğini açıkladı. Bu tür fırsatçılık yapanlara en ağır idari yaptırım cezaları uygulanacak.

Ticaret Bakanlığı, acil ihtiyaç listesinde bulunan battaniye olmak üzere hayati önem taşıyan eşyaların fiyatları ile ilgili ülke genelinde denetimlere başladıklarını duyurdu. Fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı en ağır idari yaptırım cezaları uygulanacağı açıklandı.

Ticaret Bakanlığı’ndan fırsatçılara en ağır ceza!

Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklamada: “6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli olmak üzere 10 ilimizi etkileyen üzücü deprem hadisesinden etkilenen vatandaşlarımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak üzere Devlet kurumlarımız başta olmak üzere herkes canla başla çalışmaktadır.

Öte yandan bu üzücü hadise sırasında acil ihtiyaç malzemelerinin fiyatlarında fahiş fiyat artışı yapıldığı iddialarına yönelik olarak Bakanlığımızca ülke genelinde denetimler başlatılmıştır. Ayrıca elektronik ticaret pazaryerlerine de gerekli tedbirleri almaları yönünde uyarılar yapılmıştır. 

Bu kapsamda, yaşadığımız bu olağanüstü dönemde devletimiz ve milletimiz büyük bir dayanışma örneği göstererek birbirine kenetlenmişken depremden etkilenen vatandaşlarımızın mağduriyetini suiistimal etmeye yönelik her türlü fırsatçılık faaliyetleri Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir.

Bu tür fırsatçılık eylemlerinde bulunanlara karşı bakanlığımızca en ağır idari yaptırım cezalarının uygulanacağından hiçbir vatandaşımızın şüphesi olmasın. Kamuoyuna saygı ile duyurulur” ifadeleri kullanıldı.