Ticaret Bakanlığı duyurdu! Domates ihracatı izne bağlandı

Ticaret Bakanlığı duyurdu! Domates ihracatı izne bağlandı
Resmi Gazete'de yayınlanan tebliğ ile birlikte domates ticaretinin izne bağlandığı duyuruldu. Yapılan bu duyuru sonrasında ise detaylar oldukça merak edildi. Peki izne bağlanan ihracat grupları nelerdir? İşte detaylar...

Ticaret Bakanlığı tarafından Resmi Gazete'de duyurulan tebliğ ile birlikte özellikle konserve ve salça gibi domates ürünlerinin ticaretinin izne bağlı olduğu açıklandı. Yapılan bu açıklama ile birlikte Resmi Gazete'de yapılan duyuru şu şekildeydi; 

RESMİ GAZETE'DE YAYINLANDI! 

"6/6/2006 tarihli ve 26190 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan İhracı Kayda Bağlı Mallara İlişkin Tebliğ (Tebliğ No: İhracat 2006/7)’in ekinde yer alan İhracı Kayda Bağlı Mallar Listesine 60 ıncı sıra olarak aşağıdaki madde eklenmiştir.

“60- Domatesler (sirke veya asetik asitten başka usullerle hazırlanmış veya konserve edilmiş)- Diğerleri: (GTP: 2002.90) (Salça)” 

 

Geçen kıştan bu yana sebzelerde yaşanan kriz nedeniyle gündemde sürekli yer alan fiyat artışlarının ardından alınan bu karar sonrasında domates fiyatlarının nasıl olacağı da merak konusu oldu. Kış aylarının gelmesi ile birlikte fiyatların yüzde yüzden daha fazla artması sonucunda artacağı düşünülen domateslerde dünya çapında yaşanan sorunlar nedeniyle de oldukça büyük bir artış olacağı tahmin edilmekteydi. Fakat yayınlanan bu tebliğ sonucunda ise bir bakıma denetimde olan domateslerin eksiklik yaşatmaması nedeniyle de fiyatlardaki beklenen artışı durduracağı tahmin edildi.