Süleyman Soylu'dan Mersin saldırısı hakkında açıklama! 'Allah bize de şehitlik nasip etsin'

Süleyman Soylu'dan Mersin saldırısı hakkında açıklama! 'Allah bize de şehitlik nasip etsin'
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından dün gerçekleşen Mersin saldırısı hakkında açıklamalar gelmeye başladı. Soylu, "Allah bize de şehitlik nasip etsin" dedi.

Dün Mersin'de polisevinde gerçekleşen hain terör saldırısının ardından 2 polisimiz ve 3 sivil yaralanmıştı. Saldırının hemen ardından hastaneye kaldırılan polislerimizden biri şehit oldu. Konu hakkında soruşturmalar yürütülmeye başlandı. Konu ile ilgili açıklamalardan bulunan Süleyman Soylu, cenaze töreninde konuştu; 

1 ASKERİMİZ ŞEHİT OLDU 

Mersin'in Mezitli ilçesinde gerçekleşen saldırının ardından bir askerimiz şehit olmuştu. Yapılan incelemelerin ardından ise teröristlerden bir tanesi kendini patlatırken kurulan bir diğer bomba düzeneği de imha edildi. Bu gelişmelerin ardından bir teröristin ele geçirilmesi hakkında İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklama şu şekildeydi; 

"Polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir."

CENAZE TÖRENİ DÜZENLENDİ 

Şehit olan bir polisimizin düzenlenen cenaze töreninde konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise; "Burada ayrı olay var. Sen kendi kanını yerde bırakmayacak kadar cesur bir arkadaşımızsın. Kendi kanını yerde bırakmayacak kadar cesur ve kahramandı. Allah rahmet eylesin. Cenabı Allah bize de şehitlik nasip etsin, başımız sağ olsun. Aziz milletimizin başı sağ olsun..." ifadelerini kullandı.