Son dakika! Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te peş peşe depremler!

Son dakika! Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te peş peşe depremler!
7,7 ve 7,6 şiddetinde ki depremlerin ardından artçı depremler devam ediyor. Son olarak bugün (7 Şubat 2023) 21:18 - 21:25 - 21:35 ve 22:56'da yine Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te peş peşe deprem oldu.

AFAD ve Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi 7 Şubat 2023 saat: 23:14 itibari ile deprem listelerini güncelledi. AFAD Deprem ve Araştırma merkezin ve Kandilli Rasathanesinden alınan son verilere göre Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te peş peşe deprem meydana geldi.

10 ilimizde yıkıcı etki yaratan 7,7 ve 7,6 şiddetinde ki depremlerin ardından 6,4’e kadar varan yüzlerce artı deprem meydana gelirken, bugün son dakika olarak en büyüğü 5,0’lık artıcı depremler daha meydana geldi. Merkez Üssü Elazığ/Palu'da 4,7 şiddetinde deprem oldu. 

Asıl yıkıcı etki yaratan depremlerin 5,0 ve üstü olan artı depremler olduğunu belirtilen deprem bilimcileri, özellikle hasarlı binalara asla girilmemesi konusunda uyarılarına devam ettiler. 

Malatya, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Gaziantep’te son olarak meydana gelen depremlerin merkez üsleri, şiddeti ve diğer detayları aşağıda verilen listede belirtilmiştir.