Sivas'ta yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü 1 yaralı var

Sivas'ta yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü 1 yaralı var
Sivas'ta sabah saatlerinde çarpışma meydana geldi. Sivas-Erzincan yolu üzerinde yer alan Kılavuz Kavşağı'nda 34 plaka otobüs ile 58 plaka otomobil çarpıştı.

Sivas'ta yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı: 1 ölü 1 yaralı var - Sivas-Erzincan yolu üzerinde bulunan Kılavuz Kavşağı'nda yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı. Olay yerine ilk müdahale otoyol üzerine bulunan seyir halinde şoförlerden ve çevre sakinlerinden geldiği öğrenildi.

Yolcu otobüsü ile otomobil çarpıştı. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti 1 vatandaşımız da yaralandı.

Ö.H.T (29) yönetimi altında yer alan 58 plakalı otomobil, 34 plakalı yolcu otobüsü ile Sivas-Erzincan kara yolu üzerinde yoğun kullanılan güzergah üzerinde kilit noktada bulunan Kılavuz Kavşağı'nda çarpıştıkları bilgisi geldi. Kazada otomobil sürücü ile beraber araç içinde yer alan M.B.T (19) yaralandığı bilgisi var.

OTOMOBİL SÜRÜCÜSÜ HAYATINI KAYBETTİ

Sivas Numune Hastanesine kaldırılan otomobil sürücüsü Ö.H.T sağlık personellerinin yoğun çaba ve müdahalesine rağmen hayatını kaybetti. Aynı araç içerisinde yer alan M.B.T Cumhuriyet Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Uygulama ve Araştırma Hastanesinde tedavi altında olduğu aktarıldı.

Otobüs şoförünün ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürüldüğü, olay anında neler geçtiği ve neden kaza olduğu araştırılıyor.

Yolcu otobüsünde yaralı veya durumu ciddi herhangi bir yolcunun olmadığı ancak otomobil içerisinde bulunan M.B.T'nin yaralı olarak halen Sivas Cumhuriyeti Üniversitesi'nde tedavi altında olduğu biliniyor.

BÖLGELERİ BİRBİRİNE BAĞLAYAN KRİTİK GÜZERGAH

Türkiye'de özellikle belirli bölgelerde trafik kazaları meydana geliyor. Yolcu otobüsü kullanımında İç Anadolu ile Doğu Anadolu Bölgelerini birbirine bağlayan Sivas'ta sık sık kaza oluyor. Amasya ve Tokat illerinde belirli bölgelerde aynı şekilde Doğu Karadeniz hattı yol boyu güzergah noktalarında bazı iyileştirmelerin yapılmasına rağmen sürücüler kaza yapmaktadır.

Bölgeleri birbirine bağlayan günlük 10 bin civarı araç kullanımını kaldıran otoyollarda yol genişliği çalışmalarının yanı sıra kavşak ve üst geçit ile beraber hem şehir içi trafik hem de kazaların önüne geçilme hedefi hız kesmeden devam ediyor.