Sıfır araç satışlarına inceleme bakanlıktan geldi! 39 ilde satışlar incelendi!

Sıfır araç satışlarına inceleme bakanlıktan geldi! 39 ilde satışlar incelendi!
Sıfır araç piyasasında uzun süredir sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Vatandaşlar sıfır araç almak için bayilerde otomobil bulamıyor. Bunun yanı sıra, bazı galeri ya da ilanlarda yer alan sıfır araçlar ise, liste fiyatlarının çok üzerinde değerlere satılmaya çalışılıyor.

Sıfır araç almak isteyen vatandaşlar, sıfır araç fiyatlarındaki fahiş fiyat oranlarından oldukça şikayetçi. Bunun yanı sıra, sıfır araç almak isteyen vatandaşların bayilerde sıfır araç bulamaması da farklı bir sorunun meydana gelmesine neden oldu. Artan şikayetlerin ardından Hazine ve Maliye Bakanlığı konu ile ilgili incelemelerin başlatılacağını duyurdu. Hazine ve Maliye Bakanlığı, 39 il kapsamında 13 distribütör256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik inceleme başlattı.

YAPTIRIMLAR UYGULANACAK

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından vatandaşların şikayetleri değerlendirilmeye alındı. Bu değerlendirmeler neticesinde, toplamda 39 ilde geçerli olan incelemeler başlatıldı. Hazine ve Maliye Bakanlığı, yapılan incelemeler neticesinde, vatandaşların mağduriyetine yol açanlara gerekli yaptırımların geciktirilmeden uygulanacağını ifade etti.

260 BİN ARAÇ SATIŞI İNCELLENDİ

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan incelemelere dair gelen açıklamalarda şu ifadelere yer verildi; ‘’Hazine ve Maliye Bakanlığı olarak kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında son derece kararlı bir tutum içerisindeyiz. Bu kapsamda Bakanlığımız tarafından otomotiv sektöründe kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışlarını önlemek amacı ile gerekli araştırma ve incelemeler başlatılmıştır. Bakanlığımıza bağlı vergi müfettişleri tarafından kayıt dışılık, stokçuluk ve haksız fiyat artışları ile mücadele etme noktasında İstanbul, Ankara, İzmir başta olmak üzere toplamda 39 ilde; 13 distribütör, 256 bayi ve 260 bin araç satışına yönelik çalışmalara başlanmıştır. 13 distribütör ve 256 bayinin satış işlemlerine ilişkin bilgi ve belge talep süreçleri tamamlanmıştır. Yapılan bu çalışma kapsamında ayrıca bayilerden araç satın alan 25 bin alıcıya bilgi isteme yazıları gönderilerek, özellikle alıcıların bayilere elden para verip vermedikleri hususu araştırmaya konu edilmiştir.’’