SGK'da şaşkına çeviren olay! 70 bin dosya ıslandı bahçede kurumaya bırakıldı

SGK'da şaşkına çeviren olay! 70 bin dosya ıslandı bahçede kurumaya bırakıldı
Pek çok vatandaşı şaşırtan olay Bartın'da yaşandı. Sosyal Güvenlik Kurumu'nda yaşanan sel nedeniyle 70 bin adet dosyanın ıslandığı öğrenildi. Islanan dosyaların ise bahçeye serilerek kurutulmaya bırakıldığı görüldü.

Bu sene pek çok şehirde yaşanan sel felaketinden Sosyal Güvenlik Kurumu'nda bulunan dosyalar da etkilendi. Bartın'da yaşanan sel felaketin hala izlerinin sürmesi Sosyal Güvenlik Kurumu'nda ıslanan belgelerin kurutulmaya çalışması ile bir kez daha görüldü. 

Önemli olan 70 bin adet kadar dosyanın kurutulmaya çalışılması için orada çalışan vatandaşların aklına ilginç sayılabilecek bir fikir geldi. Güneşin etkisini gösterdiği günde tüm dosyaları dışarı çıkararak bahçeye seren çalışanlar burada dosyaların kuruması için beklemeye başladı. Son derece önemli olan bu dosyaların kurutulması ve kurtarılmaya çalışılması halini yansıtan görseller ise sosyal medyada kısa sürede oldukça ilgi çekti.

50 sene kadar bekletilen ve de 70 bin kişi kadar kişiye ait olan bu dosyaların kurtarılma çalışmalarının devam edeceği öğrenildi. Dosyaların güneşli günlerde çıkarılarak kurutulmaya başlamasının ardından çalışanlar tarafından akşam güneşin batması ile yeniden toplanacağı öğrenildi. Bunun yanı sıra da kış ayları gelmeden güneşin her doğuşunda orada bulunan çalışanlar tarafından dosyalar her güneşli günde aynı şekilde bahçeye serilerek kurutulacağı güneşin batmasının ardından da yeniden toplanacağı açıklandı.