Sendika başkanı Cihan Kolivar tutuklanarak cezaevine gönderildi

Sendika başkanı Cihan Kolivar tutuklanarak cezaevine gönderildi
Canlı yayında ekmek fiyatları ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulunan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Sendika başkanı Cihan Kolivar tutuklanarak cezaevine gönderildi - Canlı yayında ekmek fiyatları ile ilgili gündeme dair açıklamalarda bulunan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar bugün adliyeye sevk edilmişti. Gelen son dakika bilgisine göre ise Kolivar'ın tutuklanarak cezaevine gönderildiği bilgisine ulaşıldı.

İstanbul'da katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında "Türk milletini, devleti, devletin kurum ve organlarını aşağılamak" başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan Ekmek Üreticileri Sendikası Başkanı Cihan Kolivar, adliyeye sevk edildi.

Katıldığı bir televizyon programında kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında Türk Ceza Kanunu'nun 301/1 maddesi uyarınca "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, Türkiye Büyük Millet Meclisini, Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ve devletin yargı organlarını alenen aşağılamak" suçundan resen soruşturma başlatılan Kolivar, polis ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Cihan Kolivar, nöbetçi Cumhuriyet savcısı tarafından sorgusu yapılırken, tutuklanma talebi ile hakimliğe sevk edilirken burada ki işlemlerinin hemen ardından tutuklandığı bildirildi.