Pakistan’da camiye saldırı düzenlendi! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti!

Pakistan’da camiye saldırı düzenlendi! Çok sayıda kişi hayatını kaybetti!
Pakistan’da camide meydana gelen patlamada birçok polis hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden kişi sayısı 28 olarak duyuruldu. Polis karakolu yakınındaki camiye düzenlenen saldırıda hedefin de polisler olduğu duyuruldu.

Pakistan’ın Peşaver kentinde yer alan bir camiye saldırı düzenlendi. Camide meydana gelen patlama nedeni ile 28 kişinin hayatını kaybettiği ve en az 150 kişinin de hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Polis karakolunun yakınında yer alan camide patlama, öğle namazı sırasında meydana geldi. Karakol yakının da yapılan saldırının, polisleri hedef aldığı duyuruldu. Yaşanan patlama sonucunda caminin bir bölümünün yıkıldığı ve altında çok sayıda kişinin kaldığı açıklandı.

İNTİHAR SALDIRISI DÜZENLENDİ

Pakistan’ın televizyon kanalı olan Geo News’in haberine göre, olayın bir intihar saldırısı olduğu öğrenildi. Camiye giren bir kişinin üzerinde çok sayıda patlayıcı olduğu ve kalabalığın ortasında infilak ettiği açıklandı. Pakistan’ın Peşaver kentinde meydana gelen saldırı şu ana kadar hiçbir grup tarafından üstlenilmedi. Bu karşın Pakistan medyası düzenlenen saldırının taliban tarafından yapıldığını duyurdu.

2022 YILINNDA 750 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Pakistan’ın Peşaver kentinde bulunan bir camiye saldırı düzenlendi. Saldırı Pakistan medyasına göre taliban tarafından düzenlendiği açıklandı. Polis karakolu yakının yer alan camide düzenlenen saldırıda, caminin büyük bir bölümünün yıkıldı ve bu alanda birçok kişinin de enkaz altında kaldığı söylendi. Yaşanan saldırıda 28 kişi hayatını kaybederken, en az 150 kişininde hastaneye kaldırıldığı açıklandı. Yaralı ve ölülerin daha çok polislerden meydana gelmesi ve karakol yakınındaki bir camide patlamanın gerçekleştirilmesi, saldırının hedefinde polislerin olduğunun düşünülmesine neden oldu. Geçtiğimiz yıl İslamabad yönetimi ile ateşkesin sona erdiği Pakistan Talibanı tarafından açıklanmıştı. Bu dönemde artan saldırılar nedeni ile geçen yıl 750’ye yakın kişi hayatını kaybetmişti.