O mesajlara dikkat! Dolandırıcılıkta yeni dönem!

O mesajlara dikkat! Dolandırıcılıkta yeni dönem!
Dolandırıcıların yeni yöntemi hakkında uzmanlar uyarıda bulunurken birçok vatandaşın dili yandı. Şikayetler artmaya devam ederken uzmanlar o mesajlarla ilgili vatandaşlara uyarıda bulundu.

Dolandırıcıların yöntemlerine bir yenisi daha eklenirken o mesajlar dolandırılmanıza neden olabilir. Bu noktada vatandaşlar uyarılırken dolandırıcıların yeni yöntemi hakkında bilgi verildi. Birbirinden farklı yöntemlerle vatandaşları tuzağa düşürmek ve dolandırmak isteyen dolandırıcıların bir yöntemi daha ortaya çıktı.

Genellikle vatandaşlar arayarak kimlik bilgilerini almak isteyen dolandırıcılar bu noktada emekli vatandaşları hedef alırken artık dolandırıcılığı SMS yoluyla da yapabiliyorlar. Dolandırıcılar tarafından cep telefonuna "e-devlet adınıza tanımlı 6280 TL kredi kartı aidat iadenizi almak için linke tıklayarak e-devletinize giriş yapın” şeklinde atılan mesajlar vatandaşların dolandırılmasına neden olabiliyor. 

DOLANDIRICILARIN YENİ TUZAĞI BELLİ OLDU!

SMS yolu ile vatandaşların bilgilerine ulaşan dolandırıcıların bu şekilde hesaplarına eriştiği ve boşalttığı ortaya çıkarken uzmanlar dolandırıcıların yeni yöntemi hakkında vatandaşlara uyarıda bulundu. Milyonlarca kullanıcının tüm bilgilerine erişebildiği e-Devlet dolandırıcıların yeni hedefi oldu. SMS yolu ile vatandaşlardan e-Devlet'e girmeleri istenirken bu şekilde birçok dolandırıcı amacına ulaşıyor. 

Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı konuyla ilgili yaptığı açıklamada SMS yolu ile e-Devlet bilgilerine erişim sağlandığını ve vatandaşların bu konuyla ilgili şikayetlerini dile getirdiklerini açıklayan Sabırlı vatandaşlara dikkatli olmaları gerektiği konusunda da uyarıda bulundu. 

E-DEVLET BİLGİLERİYLE HESAPLARI BOŞALTIYORLAR!

Dolandırıcıların binlerce vatandaşın e-Devlet bilgilerine ulaşmak için SMS gönderdiğini dile getiren Tüketici Hakları Derneği Bozüyük Şube Başkanı Hayrettin Sabırlı konuyla ilgili açıklamasında "Her an, her dakika değişik yöntemler bularak biz tüketicileri yanıltıp bizleri dolandırmanın yollarını ve yöntemlerini buluyorlar. Verdikleri linklere girmemizi sağlayarak bizlere ait olan bilgilerimize ulaşıyorlar ve hesaplarımızı boşaltıyorlar" dedi. 

Gündeme dair pek çok haber için kamugundemi.com haber sitesi bildirimlerini açmayı unutmayınız.