Mustafa Elitaş açıkladı! Borç yapılandırma detayları belli oldu!

Mustafa Elitaş açıkladı! Borç yapılandırma detayları belli oldu!
Cumhuriyet tarihinin en büyük borç yapılandırma projesi ile vatandaşların borçlarını tekrar yapılandırmasına ve kolay bir ödeme planına sahip olmasına imkan sunuluyor. Düzenlemenin hangi borçları kapsadığı ise, şu sıralar en çok merak edilen konular arasında yer alıyor.

Vergi borcu yapılandırma teklifleri hem şahıslar hem de şirketler tarafından yakından takip ediliyor. Borç yapılandırma düzenlemesi kapsamında, hangi borçların yer alacağı büyük bir merak konusu. En son gerçekleştirilen kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ‘’Vergi Daireleri, Gümrük Müdürlükleri, Sosyal Güvenlik Kurumu, Belediyeler, İl Özel İdareleri, Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlıkları gibi kurumlarımızın kamu alacaklarını yeniden yapılandıran bir kanun teklifi hazırlıyoruz. Bu teklifle, vatandaşlarımızın ve şirketlerimizin, vergi ve prim yükümlülükleri başta olmak üzere, kamu kurum ve kuruluşlarımıza olan borçlarının cezalarını kaldırıyoruz.’’ açıklamasında bulunmuştu.

AÇIKLAMA MUSTAFA ELİTAŞ’TAN GELDİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamalarının ardından Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş’ta konuya ilişkin bazı açıklamalarda bulundu. Ak Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş yaptığı açıklamalarda kanun teklifinin tamamlandığını belirtti ve açıklamalarında şu ifadelere yer verdi; ‘’ Vatandaşlarımızın tüm borçlarını yapılandırma kapsamına aldık. Tüm vergiler, askerlik, daha önce hiç yapılandırmada yer almayan cezalar, idari para cezaları, öğrenim kredisi borçları, madenlerden devlet hakkı gibi ne tür borç varsa yapılandırılıp ödenecek.’’

TÜM BORÇLAR KAPSAMA ALINDI

Ak Parti tarafından yapılan son açıklama ile daha önce hiç borçlandırma kapsamına alınmamış cezaların, öğrenim kredilerinin ve tüm borçların, gerçekleştirilecek yeni borç yapılandırma düzenlemesi içerisinde yer alacağı belirtildi. Bu düzenleme ile hem şahsi borçların yapılandırılarak ödenmesine hem de şirket borçlarının yapılandırılarak ödenmesine imkan sunuldu.