Milyonlarca öğrenciye müjde! Yarıyıl tatili 30 güne uzuyor: Az önce duyuruldu

Milyonlarca öğrenciye müjde! Yarıyıl tatili 30 güne uzuyor: Az önce duyuruldu
Sömestr tatiline artık sayılı günler kala 15 günlük sömestr tatilinin uzatılmasınon söz konusu olduğu bildirildi. Bu durumda tatilin 1 ay olabileceği bildirildi.

15 günlük ara tatil öncesi MEB'in de duyurularına göre Türkiye'deki tüm okullarda birer haftalık ara tatil uygulandığı ifade edildi. Konu ile ilgili olarak bu tatil planlaması yeni eğitim öğretim yılında MEB'in takviminde de yayımlandığı belirtilerek halihazırda sömestr tatili öncesi birer hafta olmak üzere toplamda 2 hafta tatil yapıldığı aktarıldı.

YARIYIL TATİLİ 1 AY 

TV 100'ün haberine göre rol model olarak aralarında Türkiye'nin de yer alacağı söz konusu olan birçok ülke aralıklarla uygulanan toplamda 2 haftalık tatilden vazgeçerek bu iki haftalık tatili sömestr tatiline dahil etmeye hazırlandığı duyurularak bu durumda yarıyıl tatilinin 1 ay olabileceği belirtildi.

TÜRKİYE'DE DE UYGULANACAK 

Bu sistemin uygulamasındaki en büyük etken ise kış tatilinin öne çıkarılması ve turizmin canlandırılması olarak görüldüğü belirtilerek benzer bir uygulama Türkiye'de de uygulanmaya hazırlandığı ifade edildi. Ayrıca Avrupa'da uygulanan birer haftalık toplam 2 hafta olan ara tatil Avrupa baz alınarak Türkiye'de uygulandığı hatırlanıyor ve biliniyor.

TURİZM CANLANIYOR

Bazı Avrupa ülkelerinin 15 günlük sömestr tatilinin 1 aya çıkarılması uygulamasının Türkiye'de de uygulanmasının önünü açıyor. Ayrıca turizmin canlandırılması açısından da büyük bir rol oynuyor.