Meteorolojiden uyarı! İşte kar beklenen o iller!

Meteorolojiden uyarı! İşte kar beklenen o iller!
Kurak başlayan kış ayları, kar yağışı uyarıları ile devam ediyor. Ülke genelinde kurak ve mevsim normallerinin üzerinde seyreden hava sıcaklıkları, kuraklık konusunu bir kez daha gündeme getirdi.

Yağışsız başlayan kış mevsiminde karlı ve yağmurlu günler geldi. Meteoroloji hafta sonunda birçok ilde kar yağışı için uyarı verdi. Kocaeli’nden gelen kar yağışları henüz İstanbul’da etkisini göstermese de meteoroloji kar yağışı için vatandaşları uyardı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son açıklamalara göre; yurdun genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının ise yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

KAR YAĞIŞI HANGİ İLLERDE ETKİLİ OLACAK?

Meteoroloji tarafından yapılan açıklamalara göre; cumartesi günü Ankara, Çankırı, Kırşehir, Nevşehir, Aksaray'da karla karışık yağmur, Sivas ve çevresinde karla karışık yağmur, Bingöl, Muş, Tunceli, Elazığ, Hakkari, Kars, Iğdır, Ardahan, Erzincan ve Erzurum'da ise yoğun kar bekleniyor. Aynı zamanda; Bolu, Karabük, Kastamonu'da karla karışık yağmur, Gümüşhane ve Bayburt'ta kar yağışı görülecek. Pazar günü ise; Batı Akdeniz'in kuzeyi, İç Anadolu'nun iç kesimleri, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında parçalı çok bulutlu, kalan kesimlerde ise yağışlı hava etkili olacak. Yağışlar Ege ve Karadeniz'in kıyı kesimlerinde yağmur, iç kesimlerde ise kar şeklinde olacak.

KAR İSTANBUL’A ŞUBATTA GELİYOR

NTV Meteoroloji Uzmanı Dilek Çalışkan, İstanbul için beklenen kar yağışının şubat ayında geleceğini ifade etti ve açıklamalarına; ‘’Art arda gelecek ve devamı olacak yağışlar gerçekleşecek. 27 Ocak-10 Şubat arasında sıklıkla yağış göreceğiz. Yoğun kar yağışı alacak kentlerimiz de olacak.’’ Cümleleri ile devam etti. CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Orhan Şen’de İstanbul’da kar yağışının şubatın ilk haftasında gerçekleşmesini beklediklerini ifade etti.