'Kocam benimle cinsel ilişkiye girmiyor'' diyen kadın kocasını mahkemeye verdi, ilginç karar çıktı

'Kocam benimle cinsel ilişkiye girmiyor'' diyen kadın kocasını mahkemeye verdi, ilginç karar çıktı
Kocasının kendisi ve aile bireyleriyle ilgilenmediği gerekçesiyle mahkemeye başvuran kadın, mahkeme tarafından beklenmedik karar çıktı. Görenler şaşkına çevrildi. İşte mahkemenin verdiği o karar...

Kadın, kendisi ve aile bireyleriyle ilgilenmediği için ailevi sorumluluklarını yerine getirmeyen kocasıyla boşanma isteği üzerine mahkemeye başvurdu. Mahkeme, eşiyle cinsel ilişkiye girmeyen ve aile bireylerine karşı sorumluluklarını yerine getirmeyen adam hakkında ''tam kusurlu'' kararı verdi. Verilen karar herkesi şaşkına çevirdi.

Beklenmedik karar sonrası tüm Türkiye'nin gözleri bu mahkemeye çevrildi. Eşi ve çocuklarıyla ilgilenmeyen tüm babalara emsal olması ve yaptıkları hatadan geri dönmesi için mahkeme tarafından böyle bir karar çıktığı tahmin ediliyor. Kararı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi verdiği aktarıldı. Yargıtay tarafından kocanın psikolojik şiddet uyguladığı sayılarak karar Yüksek mahkemeye taşındı. Mahkeme, psikolojik şiddetin boşanma sebebi olduğu gerekçesiyle gerekli işlemleri yaparak kararı verdi. 

Kocasının kendisi ve çocuklarıyla ilgilenmediği için boşanma kararı alan kadın, bu süreç içerisinde yargı yollarının hemen hemen hepsine başvurdu. Birçok kurum tarafından ret kararı çıksa da davasından vazgeçmeyerek çabaladı. Öncelikle Aile Mahkemesi'ne başvurarak gerekçelerini belirtti. Mahkeme kararı reddetti. Kadın verilen karardan memnun olmayınca kararı istinafa taşıdı. Bölge Adliye Mahkemesi kadın tarafından verilen itirazı reddedince olayı Yargıtay 2. Hukuk Dairesi'ne başvurdu. Daire, bir ilke imza attı. Koca hakkında ''tam kusurlu'' olduğunu belirterek, uygulanan psikolojik şiddetin boşanma sebebi olabileceğine hüküm verdi. 

VERİLEN KARARDA ''KOCA TAM KUSURLU''

Mahkeme tarafından verilen kararın açıklaması, "Mahkeme, her ne kadar feragat ile sonuçlanan önceki boşanma davasından sonra gerçekleştiği iddia edilen fiziksel şiddet vakıasının ispat edilemediğine dikkat çekmiştir. Ancak yapılan yargılama ve toplanan delillerden ve tanık beyanlarından davalı erkeğin davacı kadına karşı evlilik birliği boyunca süregelen psikolojik şiddet uyguladığı ve feragatle neticelenen boşanma davasından sonra da devam eden şekilde eş ve çocuklarla ilgilenmediği ve birlik görevlerini yerine getirmediği anlaşılmıştır. Evlilik birliğinin sona ermesine sebep olan olaylarda davalı erkeğin tamamen kusurlu olduğu anlaşılmakla buna dayalı olarak davanın kabulü gerekirken, hatalı değerlendirme ile yazılı şekilde hüküm verilmesi doğru olmayıp, bozmayı gerektirmiştir. Bölge Adliye Mahkemesi kararının kaldırılmasına, Aile Mahkemesi hükmünün bozulmasına oy birliği ile karar verilmiştir.''