Kış kapıya geldi çattı! Meteoroloji'den o iller için üst üste uyarılar geldi bu haftaya dikkat edin

Kış kapıya geldi çattı! Meteoroloji'den o iller için üst üste uyarılar geldi bu haftaya dikkat edin
Havaların soğuması ile birlikte kış aylarını vatandaşlar hissetmeye başladı. Bu duruma göre gelen uyarılar sonrasında vatandaşlar detayları araştırıyor. Kış kapıya geldi çattı! Meteoroloji'den o iller için üst üste uyarılar geldi bu haftaya dikkat edin

Kış kapıya geldi çattı! Meteoroloji'den o iller için üst üste uyarılar geldi bu haftaya dikkat edin - Havaların soğuması ile birlikte kış aylarını vatandaşlar hissetmeye başladı. Bu duruma göre gelen uyarılar sonrasında vatandaşlar detayları araştırıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü hafta başı itibariyle yaptığı açıklamalarda detayları kamuoyu ile paylaştı. Yapılan uyarılarda o illerde yaşayan vatandaşlar için açıklamalar peş peşe geldi. İşte detaylar ve daha fazlası kamugundemi.com adresinde yer alıyor.

METEOROLOJİ'DEN O İLLERE KRİTİK UYARI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre resmi açıklama geldi.

"Ülkemizin kuzey, iç ve doğu kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Batı Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Edirne, Tekirdağ, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Sakarya, Adana, Osmaniye, Sivas, Ordu, Tokat, Erzincan, Tunceli ve Erzurum çevreleri ile Yozgat'ın doğusu, Elazığ ve Malatya'nın kuzey kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların: Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel kuvvetli olması bekleniyor."

Türkiye'de hava olaylarını yakından takip eden Meteoroloji Genel Müdürlüğü bölge bölge birçok il için uyarıları yaptı. Marmara bölgesi, Batı Karadeniz kıyıları, İç Anadolu ve Doğu Karadeniz'de zaman zaman etkili olacağı ifade edildi. 

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Yağışların: Doğu Karadeniz ile Ordu ve Tokat çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, kısa süreli fırtına ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Güney Ege ve Batı Akdeniz'de kuzey yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden ulaşımda aksamalar, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Yapılan uyarılar sonrasında da yerel kaynaklara da bu bilgiler iletilerek vatandaşların bilgilendirilmesi sağlandı.