Kim'in en sevdiği kızı ortaya çıktı taht kavgası kızıştı

Kim'in en sevdiği kızı ortaya çıktı taht kavgası kızıştı
Kuzey Kore Lider Kim Yong-Un, çocuğu olan 10 yaşındaki Ju Ae babasıyla dünya kamuoyuna gövde gösterisi yaptı. Kıtalararası balistik füze fırlatımında ekranlara yansıyan objektifler ikinci Kim geliyor söylemlerini başlattı.

 Kim'in en sevdiği kızı ortaya çıktı taht kavgası kızıştı - Kuzey Kore Lideri Kim Jong Un'un kızı Ju Ae, bu sefer ülkenin bilim adamları ve babasıyla objektiflerin karşısına çıktı. Kıtalararası balistik füze fırlatımında Kim Yong Un kızı ile birlikte sahneye çıktı. En kıymetli çocuğu olduğu söylenilen kendisin onurlu unvanlarla taçlandıran kızı yıllar sonra ilk defa kamuoyunun karşısına çıktı. Hakkında çıkan öldü iddiaları da sonlanmış oldu.

Jim'in Ju Ae adlı ikinci çocuğu 10 yaşında olmasına rağmen kendisinden sonra tahta çıkacak kişinin kim olacağı tartışmalarında ortalık kızıştı. En son yıllar evvel babasıyla görüntü veren Ae, tahminleri altüst etti. Yeni tahtın sahibi kim olacağı merak konusu olurken tahminlere göre belli oldu. Geçen hafta sonu devlet televizyonunda ailesiyle birlikte Kuzey Kore'nin yeni balistik füzesinin fırlatımında yer aldı. Dış dünyaya tanıtılan kız hakkında yetkililerin tabiriyle, 'Beyaz kabarık bir palto ve kırmızı ayakkabılarıyla Kim ile el ele yürürken yüklenici kamyon üzerinden fırlatılan füzenin yanından geçti ve süzülen füzeyi babasıyla beraber izledi' ifadeleri Batı medyasında gündem oldu.

KUZEY KORE BALİSTİK FÜZE TESTİ

Kuzey Kore'nin resmi haber ajansı 10 yıl boyunca ikinci kez Ae'den bahsetti. Kim'in üzerinden yoğun mesai harcadığı 'Hwasong-17 ICBM' balistik füze test gösterisinde yer alan bilim adamları, ülkenin üst yönetiminde yer alan yetkililer ve babası Kim ile görselleri ekranlara yansıdı. 

Ju Ae, Kim'in 'ev sevdiği ve kıymetli' çocuğu olarak tanıtıldı. Baba kız füze deneme testinde devasa füzenin yüklendiği askeri aracın üstünde askerlerin arasında Batı ülkelerine gövde gösterisi yaptılar. Gösteride yer alan askerlerin elleri patlarcasına alkış tutması karşısında yatan neden Ae, askeri yetkili ile konuştuğu ve tokalaştığı için halk önünde olumlu karşılandığı belirtildi.

Kim Yong Un'un kızına olan sevgisinin altını çizen Kuzey Kore devlet medyası, babası kızın kamuoyuna ilk ve ikinci çıkışlarının stratejik nükleer silahların tanıtımında olması gözlerden kaçmadı. Ülkeyi savunmak için geliştirilen füzelerin kullanılacağı, Batı ve himaye altında yer alan Asya ülkelerine karşı gözdağı psikolojisi olarak adlandırıldı. Kim Yong Un'un liderlikten ayrılmasıyla yerine ılımlı birinin geçmesi beklenirken tam tersi babasının izinden yürüyecek kişi çoktan seçildi ve eğitimine başlandı.