Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam ciddi bir açıklama yapacağını ifade etti! Cumhurbaşkanı adaylığı netleşiyor

Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam ciddi bir açıklama yapacağını ifade etti! Cumhurbaşkanı adaylığı netleşiyor
Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunuculuğunu üstlendiği "Yeni Bir Sabah" programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu son derece önemli konulara değindi. Peki Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam hangi açıklamaları yapacak?

Bu sabah Halk TV'de İsmail Küçükkaya'nın sunuculuğunu üstlendiği "Yeni Bir Sabah" programına katılan Kemal Kılıçdaroğlu son derece önemli konulara değindi. Seçimin ne zaman olacağı konusunda açıklamalarda bulunurken bunun yanı sıra akşam için son derece önemli açıklamalarda bulunacağını ifade etti. 

Kemal Kılıçdaroğlu tarafından bu şekilde bir açıklamanın gelmesinin ardından pek çok vatandaş tarafından uzun süredir 6'lı masada en fazla adaylık için tahminleri üzerinde bulunduran Kemal Kılıçdaroğlu'nun adaylık konusunda açıklama yapacağı üzerinde durdu. Peki Kemal Kılıçdaroğlu bu akşam hangi açıklamaları yapacak? İşte Kemal Kılıçdaroğlu tarafından yapılan önemli bazı konu başlıkları... 

6'LI MASA TOPLANTILARI DAHA SIK YAPILACAK! 

"6'lı masa toplantılarını daha sık yapma yönünde dün akşam karar aldık. Daha sık yapacağız. Gerekirse 15 günde, 20 günde bir gerçekleştireceğiz. İkinci ev sahipliğini DEVA Partisi yapacak. Çünkü seçime de az kaldı. Topluma daha vereceğimiz hedefler, çalışmalar var. Bu çalışmaların topluma aktarılması lazım.

Dün iki önemli karar aldık. Biri Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem'e geçişin yol haritası... Yani biz nasıl yöneteceğiz. Var olan tereddütler varsa gidereceğiz. İkincisi ülkemizin temel politika alanları. Bu konularda da bir çalışma yapılıyor. Bu daha uzun vadeli bir çalışma olacak. Biz iktidar olduğumuzda tarımda, milli eğitimde şunu yapacağız... Tüm bunları belirleyen bir çalışma yapıyoruz şu anda. İktidar olduğumuzda hangi gün neyi yapacağımızı kamuoyu ile paylaşacağız." dedi.

SEÇİM MAYIS AYI İÇİNDE 

Uzun zamandır seçimin tarihi hakkında merak edilenler sürerken konu ile ilgili açıklamalar yapan Kılıçdaroğlu seçimin yüksek bir ihtimal ile Mayıs ayı içerisinde olabileceğini şu sözler ile ifade etti; "Seçim büyük ihtimalle Mayıs ayı içinde olabilir. 6 ay içinde toplumun bir rahatlaması lazım önce bunu yapacağız. Çiftçinin, esnafın faiz borcu var biz bunları sileceğiz. Aile Destekleri Sigortasını getirmek istiyoruz. Hiçbir evde yoksulluk emaresi olmayacak. Hiçbir ailenin elektriği, suyu, doğalgazı kesilip onu karanlığa, soğuğa mahkum etmeyeceğiz. Biz öyle bir düzen getireceğiz ki kime isterse oy versin ama hiç kimse yatağa aç girmesin. Bir yıl içerisinde yurt sorununu çözeceğiz. Anne baba çocuğunu yurda gönderirken huzur içinde gönderecek."

BU AKŞAM CİDDİ BİR AÇIKLAMA YAPACAĞIM 

Son olarak da akşam yapacağı açıklama konusunda konuşan Kılıçdaroğlu, "Herkesin inancı, kimliği benim başımın üzerine. Kimin inançlı, kimin inançsız olduğunu yüce yaradan bilir. Yaşam tarzı üzerinden de hatalar, yanlışlar oldu. Başörtülü kızlar üniversiteye alınmadı. Bu konuda da pek çok sorun, sıkıntılar var. Bir tweet atacağım, açıklama yapacağım. O açıklamayı bütün vatandaşlarımın dinlemesini isterim. Bu akşam televizyonlara ciddi bir açıklama yapacağım. Toplumu kucaklaştıracağım. Bu konuda ne kadar samimi olduğumu Erdoğan da görecek. Yeni bir başlangıcı, kucaklaşmayı geniş kitlelere duyurmuş olacağım. Samimiyet turnusolu olacak." şeklinde açıklamalarda bulundu. 

Yapılan bu açıklamalar adaylık konusunda büyük bir sinyal hatta akşam yapılacak olan açıklamanın bu konuda olabileceğini ifade etti.