Japon profesör açıkladı: En büyük kara depremlerinden biri!

Japon profesör açıkladı: En büyük kara depremlerinden biri!
Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme ilişkin olarak Japon Profesör Shinji, yaşanan depremin dünyanın en büyük kara depremlerinden biri olduğunu ifade etti. On ilde etkili olan deprem, tüm dünyanın gündeminde.

6 Şubat günü meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki deprem on ilimizde etkili oldu. Uzmanlar, bu büyüklükte iki depremin aynı zamanda meydana gelebileceğini hiç öngöremediklerini açıkladı. Oldukça şaşırtıcı ve beklenmeyen bir senaryonun sonucunda meydana gelen depremler, birçok vatandaşımızın hayatını kaybetmesine neden oldu. Depremin dördüncü günü yaşanırken, deprem bölgelerindeki arama kurtarma çalışmaları da hala devam ediyor. Enkaz altında kurtarılmayı bekleyen vatandaşlarımızın olduğu, bölgedeki diğer vatandaşlarımız tarafından açıklanıyor.

‘BEKLENMEDİK BÜYÜK BİR DEPREM’

Kahramanmaraş merkez üssü olarak meydana gelen depreme dair Tohoku Üniversitesindeki Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesörü Shinji, Japonya’nın Asahi Shimbun gazetesine bazı açıklamalarda bulundu. Tohoku Üniversitesindeki Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesörü Shinji, ülkemizde yaşanan deprem için; ‘’Beklenmedik büyük bir depremdi.’ dedi. Profesör Shinji yaptığı açıklamalarda depremin enerji miktarının, 1995 Büyük Hanshin-Awaji Depremi ve 2016 Kumamoto Depremi'nin on katından fazla olduğunun altını çizdi.

‘MERKEZ ÜSSÜNÜN YÜZEYE YAKIN OLMASI HASARI ARTTIRDI’

Ülkemizde yaşanan iki büyük depremin ardından tüm dünyanın da gözü kulağı gelecek iyi haberlerde. Sadece ülkemizi değil tüm dünyayı derinden sarsan depremler, binlerce vatandaşımızın yaşamını kaybetmesine neden oldu. Kahramanmaraş’ta meydana gelen depreme dair Japon gazetesine açıklamalarda bulunan Tohoku Üniversitesindeki Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesörü Shinji, Doğu Anadolu fay hattının, Arap levhası ile Anadolu levhası arasındaki sınırda yer aldığını belirtti. Tohoku Üniversitesindeki Uluslararası Afet Bilimi Araştırma Enstitüsü Profesörü Shinji yaptığı açıklamalarda, ülkemizde meydana gelen depremin büyüklüğüne ek olarak, merkez üssünün de yüzeye yakınlığının büyük bir hasara neden olduğunu vurguladı.