İstanbul kan merkezlerine akın etti! Depremzedeler için binlerce kişi kan verdi!

İstanbul kan merkezlerine akın etti! Depremzedeler için binlerce kişi kan verdi!
Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem tüm Türkiye’yi etkiledi. Yurt genelinde deprem bölgesindeki vatandaşlara yardım için dayanışma çalışmaları başlatıldı. Aynı zamanda, Kızılay Başkanı Kerem Kınık’ın daveti de büyük bir ilgi gördü.

Dün yaşanan acı olay neticesinde birçok vatandaşımız hayatını kaybetti. Enkaz altından yaralı olarak çıkartılan ve hala devam eden çalışmalar neticesinde de yaralı olarak enkaz altından kurtarılacak vatandaşlarımız mevcut. Yaralı sayılarının artmasının da göz önüne alınması ile Kızılay Başkan Kerem Kınık, vatandaşların kan bağışı yapması konusunda uyarıda bulundu.

İSTANBULLULAR ÇAPA’YA AKIN ETTİ

Kızılay Başkanı Kerem Kınık, yaralılar için kan ihtiyacının artacak olmasından dolayı, vatandaşlardan kan verme birimlerine gitmesi istedi. Kerem Kınık’ın bu çağrılarının ardından birçok vatandaş İstanbul’un Fatih ilçesinde yer alan Çapa’daki Kızılay Kan Merkezi’ne akın etti. Birçok vatandaş kan verebilmek için uzun kuyruklar oluşturdu. İstanbul’a ziyarete gelen vatandaşlar da kan verme birimlerindeki kuyruklara dahil olarak, deprem bölgesindeki yaralı vatandaşlara yardım etti.

‘KAN İHTİYACIMIZ ARTACAK’

Kızılay Başkanı Kerem Kınık; ‘’Kan ihtiyacımız olacak, yaralılar artacaktır. Ülke genelinde batı ve kuzey bölgelerinden sevkiyat yapıyoruz ama gün ışımasıyla birlikte kan bağışı yapılabilir. Kanver.org sitesini vatandaşlarımız ziyaret etsinler, en yakın lokasyonu görebilirler. 18-65 yaş arası sağlıklı bireyleri bekliyoruz.’’ ifadelerini kullandı. Kan vermek için sırada bekleyen vatandaşlarımızdan Abdullah Alpay, şu açıklamalarda bulundu; ‘’Öncelikle Allah'tan tüm depremzedelere yardımcı olmasını diliyorum. Elimizden dua etmek geliyor. Maddi yardımımızı da yaptık. Başka ne yapabileceğimizi düşünüp kan vermeye geldik. Herkesi Kızılay'a kan vermeye davet ediyorum. Elimizden bunlardan başka bir şey gelmiyor. Şu anda da kan merkezi dolu. Vatandaşlarımızdan tek isteğimiz bu.’’