İngiltere yeni Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kim, evli mi, kaç yaşında, instagram hesabı?

İngiltere yeni Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kim, evli mi, kaç yaşında, instagram hesabı?
Birleşik Krallık'ta gerçekleşen başbakanlık seçimi sonuçlandı. Buna göre 80 bin oyla Liz Truss yeni başbakan oldu. İngiltere yeni Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kim, evli mi, kaç yaşında, instagram hesabı?

İngiltere yeni Birleşik Krallık başbakanı Liz Truss kim, evli mi, kaç yaşında, instagram hesabı? Birleşik Krallık'ta gerçekleşen başbakanlık seçimi sonuçlandı. Buna göre 80 bin oyla Liz Truss yeni başbakan oldu.

Birleşik Krallık’ın eski Başbakanı Boris Johnson bugün görevine son verdi. Bugün Birleşik Krallık’ın yeni başbakanı 80 bin oyla Liz Truss oldu.

LİZ TRUSS KİMDİR?

Elizabeth Mary Truss 26 Temmuz 1975 doğumludur. En çok 2021'den beri Dışişleri Bakanı ve 2019'dan beri Kadın ve Eşitlik Bakanı olarak görev yapmasıyla tanınan İngiliz Muhafazakâr siyasetçi. Truss, Muhafazakâr Parti'nin bir üyesi olarak, Başbakan David Cameron, Theresa May ve Boris Johnson hükûmetlerinde çeşitli kabine pozisyonlarında görev aldı.

Liz Truss: Temel bilgiler

  • Yaş: 47
  • Doğum yeri: Oxford
  • Ev: Londra ve Norfolk
  • Eğitim: Leeds'teki Roundhay Okulu, Oxford Üniversitesi
  • Ailesi: Muhasebeci Hugh O'Leary ile evli ve iki genç kızı var.
  • Parlamenter seçim bölgesi: Güney Batı Norfolk

DÜNYA BASININDA LİZ TRUSS 

Birleşik Krallık'ın bir sonraki başbakanı olma yarışında; Liz Truss, partisinin Hindistan kökenli lideri Rishi Sunak ile karşı karşıya geldi ve sonuçlar 5 Eylül'de açıklandı. Yakın zamanda BBC'ye verdiği bir röportajda işinin artık "sadece muhafazakar bir hükümeti desteklemek" olduğunu söyledi.

İki yarışmacı, son birkaç hafta içinde, parti lideri ve bir sonraki Başbakan olarak tercihlerini oylamak zorunda kalan Birleşik Krallık'taki Muhafazakar parti üyeleri için birkaç kamuoyu önüne çıktı ve tartışmalar yaptı.

46 yaşındaki Truss, geleneksel olarak muhalefetteki İşçi Partisi'nin kalesi olan İngiltere'nin kuzeyinden geliyor . Oxford yerlisi kendini daha önce Merkezci politikalara yakın bir ilişki olan Sosyal Demokrat olarak tanımladı.

Elizabeth Truss, Oxford Üniversitesi'nde felsefe, siyaset ve ekonomi okudu ve bir BBC raporuna göre, o andan itibaren, hükümetin rolünün azaltılması ve özel sektörün ekonomideki daha büyük rolünün olduğu Muhafazakar ideallere daha fazla eğilimli oldu. 10 yıl boyunca enerji ve telekomünikasyon sektöründe özel sektör işlerinin yanı sıra ticari yönetici olarak çalıştı.

2000'lerde seçimlere katılmak için birkaç başarısız girişimden sonra, 2010'da Avam Kamarası'nda bir sandalye kazandı. 2012'de Truss, Eğitim ve Çocuk Bakımından Sorumlu Parlamento Müsteşarı oldu ve daha sonra çevre, gıda ve gıda ile ilgili portföylere sahipti. kırsal meseleler ve kampanyalarında bu deneyime atıfta bulundu.

Sahip olduğu görevler arasında en prestijli olanı Eylül 2021'den bu yana Dışişleri Bakanı veya Dışişleri Bakanıdır.

Truss, Ukrayna'da devam eden savaş sırasında dışişleri bakanı olarak dümendeydi ve sık sık Rusya'ya karşı yaptırımları gündeme getirdi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i şiddetle kınadı. Ayrıca, 2016'da AB'den ayrılma referandumuna karşı oy kullanmasına rağmen, Brexit konusunda AB ile müzakere etmekten de sorumluydu. Daha sonra yanıldığını ve bunun sonucunda sağlanan “fırsatları” takdir ettiğini söyledi.

Truss, politikalarında Muhafazakar idealleri derinden takip ettiği bilinen ve muhafazakarlar arasında saygı duyulan bir figür olan İngiltere'nin eski başbakanı Margaret Thatcher'dan ilham aldığını söyledi.

Truss, geçen yıl bir tankta fotoğraflandı ve Thatcher'ın 1986 yılında çekilmiş ünlü bir fotoğrafıyla karşılaştırmalar yaptı.

Bir kampanya videosunda Truss, “temel muhafazakar ilkelere, düşük vergilere, harcamaları sıkı bir şekilde kontrol etmeye, ekonomide büyümeyi artırmaya bağlı olduğunu” söyledi ve hükümetteki deneyimine vurgu yaptı. "Putin'in Ukrayna'da kaybetmesini sağlamak" için ilk günden çalışmaya başlayacağını ve "Brexit'in fırsatlarını sunacağını" söyledi. Şu anda İngiltere'nin karşı karşıya olduğu en büyük zorluklar olarak “ekonomi, güvenlik, çevre” olarak nitelendirdi.

Her iki aday da hükümetin İngiltere'deki yasadışı göçmenleri Ruanda'ya gönderme konusundaki tartışmalı politikasını destekledi, ancak ilk sınır dışı uçuşu Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) tarafından engellendi. Truss ayrıca sınır gücünü yüzde 20 artıracağını söyledi.