HDP'den Meral Akşener'e sert tepki! 'HDP'ye Bakanlık' tartışması büyüyor

HDP'den Meral Akşener'e sert tepki! 'HDP'ye Bakanlık' tartışması büyüyor
Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerde 'aynı masaya oturmayız' dediği HDP'den bugün sert yanıt geldi.

Meral Akşener'in geçtiğimiz günlerde 'aynı masaya oturmayız' dediği HDP'den bugün sert yanıt geldi. Gürsel Tekin tarafından ortaya atılan söylemler muhalefet kanadını birbirine düşürdü. Partilerin milletvekilleri, yetkilileri ve liderleri arasında tartışma büyümeye devam ediyor.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'e sorulan, ''İktidar olursanız HDP'ye bakanlık verecek misiniz?'' sorusuna, ''Elbette HDP'ye bakanlık verilebilir'' cevabını verdi. Tekin'in söylemleri sonrası ülke gündemini yoğun ilgilendiren konuya Meral Akşener'den açıklama geldi. Akşener, ''HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz. Bu hassasiyetimiz devam edecek.'' diyerek sessizliğini bozdu. Akşener'in söylemleri üzerine HDP'li vekilde günlerdir gündemi yoğun ilgilendiren tartışmaya dahil oldu.

''SENİN BU ÜLKEYE VAAT ETTİĞİN TEK ŞEY 90'LARIN KARANLIĞIDIR''

Meral Akşener'in, ''HDP'nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz.'' sözlerine, HDP'li vekil Ebru Günay'dan tepki geldi. Günay, ''Akşener'in işi HDP'ye konum belirlemek değil. Halk seni çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90'ların karanlığıdır. Hiçbir HDP'li zaten senin olduğun masaya gelmez'' diyerek tepkisini ortaya koydu.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in, ''HDP'ye bakanlık verilebilir'' söylemi sonrası siyasilerden peş peşe açıklamalar geldi. Muhalefet kanadı şuan birbirine sert çıkışlarda bulunur vaziyette. Millet ittifakında çatırdamalar başlıyor mu sorusu seçmenlerin kafasını karıştırmaya başladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in de dahil olduğu tartışma sonrası açıklamaları HDP'yi de olayı dahil etti. Günay'dan Akşener'e sert tepki geldi. Günay, ''Meral Akşener veya onun sözcülerinin işi HDP'ye konum belirlemek değil. Bir kere halk, seni Mehmet Ağar ve Tansu Çiller ile çevirdiğin karanlık işlerden tanıyor. Hiç merak etme, senin bu ülkeye vaat ettiğin tek şey 90'ların karanlığıdır'' diyerek Akşener'e yüklendi.

''OTURDUĞUN KIRAATHANEDE ÇAY İÇMEZ'

HDP Mardin Milletvekili Ebru Günay'ın açıklamaları, ''Hiçbir HDP'li zaten senin olduğun masaya gelmez, hatta oturduğun kıraathanede çay içmez. Defalarca söyledik, yine söyleyelim. HDP'nin masası ve ittifakı bellidir. Bizim birlikteliğimiz Emek ve Özgürlük İttifakıdır. Bu ittifak gerçekten demokratik değişimi, dönüşümü isteyen gerçek muhaliflerin tek adresidir. Seçimleri önemsiz görmüyoruz ama seçim gününe ve adaylık tartışmalarına odaklanarak değil, mücadele ittifakını büyüterek.'' ifadelerini kullandı.