Geçiş güzergahlarında dozvola belgesi verilmeyerek Türkiye'nin ihracatı baltalanıyor

Geçiş güzergahlarında dozvola belgesi verilmeyerek Türkiye'nin ihracatı baltalanıyor
Kapıkule sınır kapısında bir belge yüzünden günlerce bekletildiği yönünde artan şikayetlerin arka planındaki hedef açıklandı. Polonya, Çekya ve Avusturya'nın 'dozvola belgesi' vermediğinden dolayı sefer düzenlemelerinin sekteye uğratılıyor.

Geçiş güzergahlarında dozvola belgesi verilmeyerek Türkiye'nin ihracatı baltalanıyor - Kapıkule sınır kapısından sonraki ülkelerde sınır görevlileri özellikle Türk tır şoförlerinden 'dozvola belgesi' istedikleri amaçlarının yasal prosedür değil Türkiye'nin ihracatını baltalamak istedikleri söylendi.

Türkiye'de üretilen ürünlerin Avrupa'ya taşındığı sınır güzergahlarında tır şoförlerinden istenilen belgeler nedeniyle belirlenen tarih aralığında sevkiyatların yapılamadığı, bundan dolayı da hem şirket hem çalışanların mağdur olduğu belirtiliyor.

Avrupa sınır bölgelerinde kilit rol oynayan Çek Cumhuriyeti, Avusturya ve Polonya geçişlerinde dozvola belgesi verilmeyen tır şoförlerinin günlerdir bekleyişi sürüyor. Belgenin verilmeme nedeni olarak Türkiye'nin ihracat yapamaz noktaya gelme amacı olduğu söylenmekte.

Transport Dünyası Uluslararası Şoförleri Derneği Başkanı Hakan Yücel, 'İhracatımız hakikaten geçiş belgelerinden dolayı her sene olduğu gibi bu sene de yine geçiş belgelerinden olan dozvola dediğimiz belgeler bitmiş durumda ve bu durum daha önce her sene sonunda olduğu gibi bu sene Polonya’da ilave olarak eklendi. Fabrika ürünlerini üretmiş satacak ama bunu bir nakliyesi var. Bu nakliye sürecinde fabrikada ürün var depolarda bekliyor, tır var taşıma sektöründe ağır vasıta tırlarımız var, tırlar garajlarda bekliyor. Dozvola olmadığından dolayı ne yükleyebiliyoruz ne de gidebiliyoruz. Şoförler, firmalar, fabrikalar yani kısacası ihracatımız baltalanıyor. Fabrikalar üretimi yaptı ama göndereceği araç yok yani yüzde 50 oranında bizim ihracatımız durdu. Polonya, Çekya ve Avusturya’ya transit dozvola yok. Polonya bizim için kilit bir ülke konumunda. Çünkü Polonya’dan geçiş güzergahları Çekya dozvolası olmadığı için Polonya tercih ediliyor. Almanya’ya giden araçlar, Danimarka’ya giden araçlar, İsveç’e giden araçlar ve Norveç’e giden araçlar, doğu tarafında ise İskandinav, Finlandiya, Litvanya, Letonya, Estonya ve keza Belarus ülkeleri buralara gidiş geliş sağlayabilmesi için Polonya üzerinden geçiş transit belgesi olması gerekiyor. Bulgaristan’da her araç için 90 euro veriyoruz. Şoförlerimiz mağdur ve evinde bekliyor. Lojistik araçlarımız garajlarda bekliyor, firmalarımız ise durdu. Yüzde 50’lik potansiyele kadar ihracatımız düşürüldü. Türkiye olarak araçlarımız bütün ülkelerin araçlarına çok çok daha yeni ve moderndir. Bu araçları alıyoruz ama borçlarını ödeyecek durumlarımız dahi kalmadı. Evimize götürebileceğimiz ekmeğimizi aşımızı bu tekerlekleri döndürerek götüreceğimiz için kesin mağduriyeti yaşıyoruz. Ürünler depolarımızda fabrikalarda ve iç gümrüklerde bekliyor. Şoförlerimiz de araçlarımızda bekliyor, götüreceğimiz ülkelere geçiş yapacağımız belgelerimiz olmadığı için kesinlikle beklemek zorunda kalıyoruz.' açıklamalarında bulundu.

Bulgaristan sınırından alınan yüklerin numunesi için laboratuvar bulunamadığı işlemin yerine getirilmesi adına Sofya'ya giderek incelemeleri yapılıyor. Uzun uğraşın bedeli 2 gün olduğu, beklemek zorunda kalan şoförlerin çalışamaz noktaya gelerek yükleri çürüme tehlikesiyle karşı karşıya kaldığı aktarıldı.

DOZVOLA BELGESİ NEDİR?

Dozvola belgesi, Avrupa ülkeleri dahil diğer ülkelere Türkiye'de üretilen ürünlerin taşındığı tırlar için ikili karayolu taşımacılığında istenilen belgeler arasında bulunuyor. Ülkeler arası kota anlaşmaları sınırlanmasına takılmadan taşıtların geçebilmesi için ihtiyaç duyulan belgedir. Belgenin bulunmadığı şoförler yük için gittiği fabrikada işlem yapamamaktadır.