Gaziantep Karkamış'ta camiden halkı bilgilendiren imam kimdir?

Gaziantep Karkamış'ta camiden halkı bilgilendiren imam kimdir?
Bu akşam saatlerinde Türkiye'nin doğusunda Gaziantep'ten sıcak gelişmeler gündeme damgasını vurdu. Gaziantep Karkamış'ta camiden halkı bilgilendiren imam kimdir?

Gaziantep Karkamış'ta camiden halkı bilgilendiren imam kimdir? Bu akşam saatlerinde Türkiye'nin doğusunda Gaziantep'ten sıcak gelişmeler gündeme damgasını vurdu. Camilerden Türk ordusunun PKK'ya operasyon düzenleneceğine dair yapılan duyurular sonrasında sırasıyla Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı ve Vali'den resmi açıklama geldi. Gündeme düşen bu gelişmeler sonrasında vatandaşlar bu anonsu kimlerin yaptığını araştırmaya başladı.

GAZİANTEP KARKAMIŞ CAMİ ANONSUNDA NELER SÖYLENDİ? 

Türkiye'de 16 Ağustos 2022 Salı akşamı Gaziantep Karkamış'ta camiden yapılan anonslar gündeme damgasını vurdu. Yapılan anonslarda “Türk Ordusu birazdan terör örgütü PKK’ya operasyon düzenleyecektir. Lütfen evlerinizden çıkmayın” ifadeleri kullanıldı. 

GAZİANTEP KARKAMIŞ CAMİDE ANONS YAPAN KİŞİ KİM

Gaziantep Karkamış Belediye Başkanı Ali Doğan ise olay ile ilgili hemen açıklama yaparak “Karkamış’ta duyulan sesler sizleri telaşlandırmasın, güvenlik güçlerimizin kontrollü müdahalesidir” ifadelerini kullandı.

Yapılan anons sonrasında Suriye operasyonu ile ilgili gelişmeleri yayan ve sorumlu kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Gaziantep Valisi Davut Gül yaptığı açıklamada, “Karkamış’ta camilerde yapılan anonslar maksadını aşmış olup sokağa çıkma yasağı vb. bir durum olmadığı gibi rutinin dışında bir durum da söz konusu değildir. Sorumlu kamu görevlileriyle ilgili soruşturma açılmıştır” ifadelerini kullandı. 

BAKAN SOYLU'DA AÇIKLAMA YAPTI

"Vali Bey ile biraz önce konuştuk. Sokağa çıkma yasağı falan söz konusu değil. Sadece ufak bir uyarı söz konusu olacakmış, zannediyorum maksadını aşmış bir ilan yapılmış. Ne sokağa çıkma yasağı var ne başka bir şey söz konusu. Bu tip işlerde buradaki kamu görevlilerine de ikazım soğukkanlı olmalarıdır. Oradaki kamu görevlilerini de tenkit ettiğimi söylemek istiyorum."