Eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu bu suçla tutuklandı
15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki suçlama belli oldu.

Sol Haber Portalının buradaki haberine göre
15 Temmuz darbe girişimi sonrası yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan eski İstanbul valisi Hüseyin Avni Mutlu hakkındaki suçlama belli oldu. Mutlu, Diyarbakır valisi olarak görev yaptığı dönemde kamu kaynaklarından, yoksul çocuklar için gönderilen 500 bin lirayı Cemaat’e ait dershanelere aktarmakla suçlanıyor.
Haberde şöyle dendi: “Projede görev alan emniyet içindeki Cemaat’e bağlı polis ve emniyet amirleri, yaklaşık maliyeti çıkarmayıp idari ve teknik şartname hazırlamadı. Daha uygun teklif veren başka dershaneler olmasına rağmen ihale 425 bin lira bedelle ruhsatsız olan ve şartnameye uymayan Cemaat bünyesindeki Kardelen Pratik SBS dershanesine verildi. Para, ihale dokümanı hazırlanmadan, maliyet çıkarılmadan, ilan işlemleri yapılmadan ve açık ihaleye çıkılmadan mevzuata aykırı biçimde doğrudan Cemaat dershanesinin hesabına aktarıldı. Dönemin vali ve vali yardımcısı da bu duruma göz yumdu.”