Ehliyet ve araç sahipleri için duyuruldu! Mutlaka yaptırın yoksa ikametinize 3 bin TL ceza gelebilir

Ehliyet ve araç sahipleri için duyuruldu! Mutlaka yaptırın yoksa ikametinize 3 bin TL ceza gelebilir
Ehliyet ve araç sahipleri için duyuruldu! Mutlaka yaptırın yoksa ikametinize 3 bin TL ceza gelebilir

Ehliyet ve araç sahipleri için duyuruldu! Mutlaka yaptırın yoksa ikametinize 3 bin TL ceza gelebilir - Trafiğe çıkan araçlar için kötü haber! Yakın zamanda 81 ilin tamamında hayata geçmiş olan uygulamayla birlikte artık belirtilen noktalara dikkat etmeyen herkes için 2 Bin 815 Türk Lirasına kadar para cezası yazılacak! İşte en önemli detaylar…

Aktif olarak trafiğe çıkan araçlar için kötü haber yakın zamanda gündeme geldi. 81 ilin tamamında yaşama geçmiş olan uygulama kapsamında bazı kriterlere dikkat etmeyenler için toplamda 2 Bin 815 Türk Lirasına kadar para cezası söz konusu olacak. Söz konusu uygulamaya göre artık araçların egzoz muayenesi yaptırıp yaptırmadığı belli olacak.

Ölçüm işlemini tam zamanında yaptırmamış olanlar içinse 2 bin 815 Türk Lirasına kadar para cezası kesilecek. Uygulamanın hayata geçeceği tarih ise 1 Eylül 2023 oldu. Bu tarihten itibaren ülkemizin dört bir yanında uygulanacak olan egzoz kontrolü detaylı incelemelerle yapılacak. Peki EGEDES nedir ve nasıl uygulanır? Egzoz muayenesi yapmayanlar için ceza ne kadar olacak?

81 İLDE EGEDES UYGULANACAK!

EGEDES tam açılımıyla Egzoz Elektronik Denetleme Sistemi Seferberliği Projesi olarak biliniyor. 81 ilin tamamında hayata geçirilecek olan projede plaka okuma sistemi devrede olacaktır. Araç plakaları otomatik olarak okunacak ve de egzoz muayenesi bulunmayan araçlara ise ciddi oranda para cezaları kesilecek.

EGEDES bilindiği gibi yakın zamanda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından hava kirliğine karşı başlatılmış olan bir projedir. Egzoz gazı emisyon ölçüm denetimi etkinliğinin artırılması da yakın zamanda planlanıyor. Araç sayısının azaltılması için de 81 ilde saha denetimleri başlatıldı. 2872 sayılı kanun kapsamında egzoz muayenesinden geçemeyenler için 2 bin 815 Türk Lirasına kadar idari yaptırım cezası uygulanacaktır.

E-DEVLETTEN KONTROL EDİN

Vatandaşlar için yapılan uyarı sonrasında uygulanmaya başlanan şehirlerde bilmeden adresinize ceza gelmiş olabilir. Öncelikle e-devlet üzerinden gelen kutunuzu kontrol etmeniz önerilir. Sonrasında arama kutucuğuna "Trafik cezası" yazarak sorgulama yapabilirsiniz.

Cezalar genel olarak e-devlet üzerinden duyurulur sonrasında ise 7 ila 10 gün içerisinde ikametiniz bulunduğu adrese yönlendirilir.