Deprem Uzmanı Naci Görür'den 2.5 milyon insan için korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi!

Deprem Uzmanı Naci Görür'den 2.5 milyon insan için korkutan İstanbul depremi açıklaması geldi!
Son dönemde yaptığı açıklamalar ile sık sık gündeme gelen Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür katıldığı televizyon programında korkutan deprem açıklamalarında bulundu. Görür, İstanbul depremi için uyarıda bulundu.

Olası bir İstanbul depremi olması durumunda yaşanacaklar konusunda uzmanlar tarafından sık sık uyarıların gelmesinin yanı sıra pek çok kez de bu konuda tedbirlerin alınması gerektiği siyasiler tarafından da gündeme getirildi. Yaklaşık olarak 2.5 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da yaşanabilecek deprem sonrasında nelerin yaşanabileceğinden bahsedilerek bununla birlikte de tedbirlerin bir an önce alınması gerektiği konusuna değinildi. 

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Naci Görür daha önce de bahsettiği İstanbul depremine katıldığı televizyon programında yeniden bahsetti. Oldukça eski yapıların bulunmasından kaynaklı olarak yaşanabilecek deprem gibi felaketlerin ardından milyonlarca insanın hayatının tehlikede olduğu ifade edilerek bununla birlikte de önceden öngörülebilen bu durumun herhangi bir cana zarar gelmeden müdahalelerine başlanılması gerektiği konuşulmaya başlandı. 

ACİL MÜDAHALE GEREKİYOR! 

Toplamda 2.5 milyon kişinin yaşadığı İstanbul'da hayati tehlikesi olan milyonlarca insanın olduğu bu nedenle de acil müdahale edilmesi gerektiğinden bahseden Görür,  "60 bin bina her an insanlarımız hayatını kaybedecek risk altında dururken neden yeni bina yapıyoruz? Mevcut binaların güvenli hale getirilmesini sağlayalım" ifadelerini aktardı. 

MİNİMUM 7,2 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM BEKLENİYOR! 

Daha önce de ifade ettiği gibi en az 7,2 büyüklüğünde bir depremin meydana gelebileceğini açıklayan Naci Görür, 1 milyondan fazla olan yapılardan en az 60 bininin son derece büyük zarar göreceği ve de içinde yaşayan vatandaşların da hayati tehlikelerinin büyük olduğunu ifade etti. Bununla birlikte de "Yaklaşık 2.5 milyon insanın beklenen depremde doğrudan doğruya hayatını kaybetme riski çok yüksek. Bu işin şakası yok" açıklamalarında bulunarak uyarılarını yineledi.