Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yunanistan'ın anlayacağı dil neyse parantez açarak konuşuyoruz açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yunanistan'ın anlayacağı dil neyse parantez açarak konuşuyoruz açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yunanistan'ın kabul edilemez eylemlerine karşı 'bir gece ansızın gelebilir' söylemine açıklama getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, Yunanistan'a karşı yeni açıklama geldi. Erdoğan, ''Bir gece ansızın gelebiliriz'' sözlerine karşı yeni bir açıklık daha getirdi. Yunanın, Ege Denizinde son günlerde yaptığı ihlaller ve NATO görevi icra eden Türk savaş jetlerine radar kilidi atarak düşmanca tavır sergilemesine karşılık kabul edilemez eylemlerine artık dur demenin vakti geldiğinden uyarı niteliğinde söylemleri olmuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, ''bir gece ansızın gelebilir'' söylemine açıklık getirerek yeni açıklamalarda bulundu. Erdoğan, ''Yunanistan'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik tutumu izah edilir gibi değil. Bir yanda Ege'de yaptıkları ihlaller var, bazıları NATO görevi icra eden uçaklarımıza yönelik tacizler var. Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz. Anlıyorum ki onlar da anlıyor'' diyerek yeni mesajlarda bulundu.

Yunanistan'ın Türk F-16'larına radar kilidi atarak taciz etmesi, Ege Denizinde ihlalleri ve sert söylemlerine karşı TEKNOFEST etkinliğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Ey Yunan, İzmir'i unutma. Bir gece ansızın gelebiliriz'' söylemiyle hem ülke içi hem ülke dışında gündeme bomba gibi düştü. Balkanlarda boy gösteren sorunlara yönelik ve ülkelerle yeni anlaşmalar imzalamak için ziyaret gerçekleştirmişti. Yurda geri dönüşte uçakta gazetecilerle bir araya gelerek konu ile alakalı açıklık getirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Balkan turu ziyareti dönüşü esnasında uçakta gazetecilerden gelen, ''Türkiye bir askeri operasyona mı hazırlanıyor. Ben bu çıkışınızı yaparken olası bir askeri müdahaleye mi yoksa farklı tedbirlere mi işaret ettiniz onu sormak istiyorum'' sözlerine verdiği açıklama,

''YUNANİSTAN'IN TUTUMU İZAH EDİLİR GİBİ DEĞİL''

''İfade ettiğim hususların, vermek istediğim mesajın son derece açık olduğunu düşünüyorum. Yunanistan'ın son dönemde Türkiye'ye yönelik tutumu izah edilir gibi değil. Bir yanda Ege'de yaptıkları ihlaller var, bazıları NATO görevi icra eden uçaklarımıza yönelik tacizler var, S-300 füzeleriyle radar kilitlemeye varan mütecaviz hareketler var. Bizim S-400 olayımızı diline dolayanlardan Yunanistan'ın S-300'leriyle alakalı bugüne kadar herhangi bir şey duydunuz mu? S-300'ler de Rusya'nın, S-400 de Rusya'nın. Ama ona ses yok.

''ONLARIN ANLAYACAĞI DİL NEYSE BİZ PARANTEZ AÇARAK O DİLLE KONUŞUYORUZ''

Türkiye ile doğrudan konuşmak yerine Birleşmiş Milletler'de, Amerika Birleşik Devletleri'nde, Avrupa Birliği'nde ve hatta en güçlü üyelerinden olduğumuz NATO'da bizi sürekli şikayet suretiyle adeta tehdit mekanizmaları çalıştırıyorlar. Bunu tabii kabullenmek mümkün değil. Onların anlayacağı dil neyse biz parantez açarak o dille konuşuyoruz. Anlıyorum ki onlar da anlıyor.'' ifadelerini kullandı.