Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde! Antalya, Alanya ve Mersin’deki otellerle görüşme yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde! Antalya, Alanya ve Mersin’deki otellerle görüşme yapıldı!
10 ilde büyük yıkıma sebep olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş’ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çadır kentte yaptığı incelemelerin ardından açıklama yaptı.

Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem çok sayıda ili etkilerken, binlerce kişinin yaralanmasına ve hayatını kaybetmesine sebep oldu. Merkez üssü Kahramanmaraş olan deprem bölgesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan deprem bölgesinde açıklama yaptı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Şubat Stadyumunda oluşturulan çadır kentte inceleme yaptıktan sonra açıklamalarda bulundu. Yapılan açıklamada; “Deprem felaketi malum 10 vilayetimizi vurdu. Bu 10 vilayetimizin merkezi de burası Kahramanmaraş’tı. Kahramanmaraş’ta depremin ilk adımını buradan yaşadık ve ondan sonra da dalga dalga malum 10 vilayetimizde bu gerçekleşti. Şu an itibarıyla ne yazık ki vefat edenlerin sayısı 8 bin 574, yaralı sayısı 49 bin 133, yıkılan bina sayısı 6 bin 744. Şunu özellikle ifade etmek istiyorum, burada benim vatandaşlarımın, benim milletimin bu güne kadar bu tür felaketlerde gösterdiği sabır neyse, inanıyorum ki bu felakette de aynı sabrı şu ana kadar benim vatandaşım gösterdi. Bundan sonra da yine gösterecektir. Bütün imkanlarımızı seferber ettik ve devlet tüm imkanlarıyla başta AFAD olmak üzere AFAD’ın koordinesinde bu çalışmalarını belediyelerle yürütmektedir, yürütüyor ve yürütecektir” ifadeleri kullanıldı. 

“Vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devletin kurumlarının hepsinin iş başında olduğunu belirterek; “İlk gün tabii ki bazı sıkıntılar yaşandı, ama ondan sonra 2’nci gün ve bugün duruma hakimiyet tesis edildi. Ve bundan sonraki durum zaten enkazdaki çalışmalarımız devam ediyor ama bir taraftan da enkaz kaldırma çalışmalarını Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız yürütmeye başlayacak. Çünkü hedefimiz inşallah 1 yıl içerisinde de aynen diğer faaliyetleri yaşadığımız illerde de nasıl hemen Toplu Konut İdaresi olarak bu operasyonları yaptıysak aynı şekilde Kahramanmaraş ve diğer 9 ilimizde de bunları gerçekleştireceğiz. Zira biz vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz” ifadelerini kullandı.

Antalya, Alanya ve Mersindeki otellerle görüşme yapıldı!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Alanya, Antalya ve Mersin gibi illerdeki otellerle görüşme yaptıklarını belirtti ve buralarda kalma arzusunu ortaya koyan olursa yerleştirmeye hazır olduklarını da aktardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarının devamında; “Çok ciddi sayıda da şu anda bir oda kapasitesine ulaştık. Bu çadırlardan memnun olmayı, Antalya, Alanya, Mersin’deki otellere yerleşmeye ‘Evet’ derlerse kendilerini oralara yerleştirmek suretiyle tüm imkanlarımızı orada da seferber edeceğiz. Yeme, içme her şeyi o otellerde karşılanacak ve bu konuda da her ildeki koordinasyon merkezlerimiz seferber olmuş durumdalar ve bu adımlarla işimizi çok daha kolaylaştırmış olacaklardır. Çünkü bizim de deprem bölgelerindeki çalışmalarımız çok daha hızlanacak, çok daha rahat hale gelecek, şu ana kadar yaşadıklarımızı yaşamayacağız” dedi.